Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2008 - Anul XIII, nr. 91 (3772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul permite acordarea tichetelor cadou în limita bugetelor aprobate

Guvernul a modificat, ieri, ordonanţa de urgenţă care interzice acordarea tichetelor cadou, permiţând atribuirea unor astfel de tichete în limita bugetelor aprobate, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

El a precizat că actul normativ care modifică ordonanţa de urgenţă, inclus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Guvernului, introduce două modificări la articolul 24 al OU 37/2008 care, în forma actuală, prevede că autorităţile şi instituţiile publice nu vor acorda tichete cadou personalului din cadrul acestora.

Potrivit ministrului Muncii, în noua formă ordonanţa de urgenţă stabileşte că ordonatorii de credite ai autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia centrală, indiferent de modul de finanţare, acordă tichete cadou în cadrul limitei fondului bugetului propriu.

Ordonatorii de credite ale bugetelor locale pentru instituţiile şi serviciile publice din subordine pot acorda tichete cadou din bugetele acestora, în limita veniturilor aprobate, a mai spus Păcuraru.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru, a apreciat, la finalul şedinţei de guvern, că noua ordonanţă permite "rezolvarea unor ambiguităţi" din vechea legislaţie cu privire la sursele de finanţare.

"Tichetele cadou vor fi suportate din Legea bugetului, pentru bugetarii din administraţia centrală, şi din veniturile proprii ale bugetelor administraţiei locale, pentru bugetarii din administraţia locală şi serviciile aflate în subordinea lor", a spus Camelia Spătaru.

Ea a arătat că Executivul a avut în vedere, în principal, două argumente, respectiv pe de-o parte s-a dorit evitarea situaţiilor de discriminare care s-ar fi creat în urma sistării tichetelor cadou pentru personalul din sistemul bugetar, iar în acelaşi timp Guvernul a avut în vedere faptul că în bugetele aprobate pe 2008 există sume prevăzute pentru acordarea tichetelor-cadou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul permite acordarea tichetelor cadou în limita bugetelor aprobate.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Guvernul permite acordarea tichetelor cadou în limita bugetelor aprobate4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei