Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2008 - Anul XIII, nr. 81 (3762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii vrea medicii pensionaţi înapoi în sistem

Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, că este deschis la ideea ca medicii pensionaţi să se întoarcă în sistem, afirmând că experienţa lor poate fi utilă, cel puţin până la finalizarea studiilor medicilor rezidenţi.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, în faţa câtorva zeci de medici pensionari, cărora le-a oferit diplome de merit pentru activitate, că ar vrea să utilizeze în continuare experienţa acumulată de ei. El s-a arătat deschis la ideea ca medicii pensionaţi să se întoarcă în sistem.

"În sectorul public, medicii pot lucra până la 65 de ani, indiferent dacă sunt bărbaţi sau femei, iar dacă au gradul de doctor sau statutul de cadru universitar pot lucra până la 70 de ani. În ultimii doi ani avem circa 2.000 de medici în şcolarizare la rezidenţiat şi vom scoate alte 2.000 de locuri. Până când vor apărea aceşti medici specialişti, putem să utilizăm în continuare experienţa acestor medici", a spus Nicolăescu.

Ministrul a afirmat că aşa-numitul export de medici este "mai mult un titlu de presă decât o realitate". El a argumentat că, dacă într-un an şi jumătate pleacă dintr-o ţară 2.000 de medici, aceasta nu înseamnă foarte mult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii vrea medicii pensionaţi înapoi în sistem.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii vrea medicii pensionaţi înapoi în sistem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasai trimis de
( 5 apr 2008, 12:39:09
lasai in pace sa vina altii tineri si dale salarii ca sa stea
2.   Care experienta???? trimis de
( 5 apr 2008, 12:52:47
sa fim seriosi, medicii pensionati, de care vorbiti nu mai au nici o legatura cu medicina actuala, dle ministru, sunt complet depasiti de cerintele actuale, asa ca nu se poate vorbi decat de o falsa experienta, pentriu ca de fapt ei nu au habar, fara a-i socoti vinovati de asta-, de ceea ce se face acum in marea majoritate a a specialitatilor;lasa-i in pace sa isi manince pensiile si pastreaza pe cei tineri, de viitor, prin salarizare corecta si prin modernizarea locurilor de munca!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei