Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul, preocupat să devanseze majorarea pensiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul ar putea devansa majorarea pensiilor de la data programată, de 1 ianuarie 2009, spre finalul acestui an. Dezvăluirea a fost făcută de ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, care a declarat la Suceava că guvernul are preocupări în acest sens.

Vosganian nu a putut preciza când anume ar putea fi devansată majorarea pensiilor, subliniind că acest lucru se va produce „dacă bugetul ne va permite”.

„Sunt preocupat de o administraţie fiscală cât mai bună, astfel încât, aşa cum am devansat măsura de creştere a pensiilor de la 1 ianuarie 2008 printr-o majorare de la 1 noiembrie 2007, suntem preocupaţi să devansăm majorarea de la 1 ianuarie 2009, şi acest lucru va fi cea mai usturătoare lecţie pentru toţi cei care nu credeau în această şansă pentru pensionari. Eu încep să cred tot mai mult că cei care au votat în Parlament această lege au făcut-o doar în speranţa că Guvernul nu va reuşi să o aplice şi că vor încerca să tragă foloase şi să lovească în Guvern. Spre surprinderea lor, Guvernul a reuşit să facă acest lucru”, a spus Vosganian.

El a adăugat că după această majorare, majoritatea pensiilor vor fi cuprinse între 6,5 şi 8 milioane de lei vechi, ceea ce înseamnă 60-70% din salariul mediu net.

„Nu există prea multe ţări în lume care să-şi permită să plătească din bugetul asigurărilor sociale de stat acest procent din salarii. România dă în acest fel un exemplu”, a spus Vosganian, care a menţionat că, odată cu această majorare, pensionarii vor putea să aibă un statut decent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul, preocupat să devanseze majorarea pensiilor.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul, preocupat să devanseze majorarea pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JAF trimis de
(31 mar 2008, 15:56:20
daca s-ar tine cont de economiile adunate la buget pe seama jefuirii pensionarilor,si la conditiile de trai pe baza pensuei,sunt bani in mod sigur,numai ca cei care trebuiau sa aplice legea 19 n-au respectat prevederile :ca punctul de pensie sa fie 45/100 si acumse batcu pumnul in piept ca se lupta pentru aceasta.
2.   Propunere trimis de
(31 mar 2008, 17:33:18
pensie la cerere dupa 30 ani vechime in munca! sau 1/2 norma sa facem loc si la alttii tineri, destepti, scoliti copy-paste la PC.
3.   Pensii trimis de
( 1 apr 2008, 09:28:04
FACE-TI LOC TINERILOR SA LUCREZE,IAR ACOLO UNDE LUCREAZA NU VA BATETI JOC DE EI.UITATI CA VOI A-TI AVUT DE UNDE INVATA MESERIE DE LA CEI MAI IN VIRSTA,CARE NU V-AU UMILIT....RUSINE NESATULILOR....CARE NU VA DATI PLECATI LA PENSIE.
4.   Despre pensie trimis de
( 1 apr 2008, 09:53:24
ar trebui sa urcati pensia mcar cu 50 de lei noi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei