Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2008 - Anul XIII, nr. 63 (3744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sindicaliştii afiliaţi la Federaţia Spiru Haret au protestat la Bucureşti

Cei peste 600 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Spiru Haret au pichetat sediul Parlamentului, o delegaţie a acestora înmânând fiecărui grup parlamentar un memoriu cu solicitările lor care cuprind nemulţumiri privind Pactul naţional pentru educaţie şi alte cereri privind pachetul legii salarizării.

Membrii Federaţiei Spiru Haret au încheiat protestele de ieri şi au înmânat un memoriu reprezentanţilor Preşedinţiei.

Sindicaliştii s-au adunat în jurul orei 11.00, în faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, unde au protestat câteva zeci de minute. Aceştia purtau pancarte pe care era scris "Pactul naţional pentru Educaţie = gargară, demagogie, cinism, politicianism".

 

Negocieri cu ministrul.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a ieşit, ieri, în mijlocul protestatarilor şi le-a promis că la jumătatea lunii aprilie va fi finalizat pachetul legislativ privind Educaţia, "munca de un an de zile a colegilor din minister şi din sindicate".

Adomniţei a încercat să-i liniştească pe profesori, care din când în când îl huiduiau, spunându-le că Pactul naţional pentru educaţie nu are legătură cu campania electorală din acest an.

"Sunteţi cu toţii oameni educaţi şi sunt sigur că veţi înţelege, şi sunt sigur că ne vom înţelege în continuare. Sper să fiţi la fel de buni parteneri sociali ca până acum", le-a spus Adomniţei.

El a adăugat că Ministerul Educaţiei nu este parte semnatară a Pactului, ci partidele politice.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a precizat că sindicaliştii nu vor permite ca acest pachet legislativ privind Educaţia să intre în Parlament fără precizări clare despre titularizare, finanţarea direct pe unitate şi salarii decente pentru cei din învăţământ. La final, Isvoranu i-a dat ministrului o şapcă şi o vestă cu însemnele Federaţiei Spiru Haret.

Reprezentanţii sindicaliştilor au depus şi un memoriu cu cererile lor la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

 

Celelalte sindicate din educaţie se dezic de protest.

Preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a spus că i-a reamintit, ieri, ministrului Adomniţei că trebuie să se întâlnească în regim de urgenţă pentru pachetul de legi din Educaţie, care trebuie să ajungă în Parlament până la data de 15 aprilie.

După discuţia cu ministrul Educaţiei, sindicaliştii au plecat în marş spre Palatul Parlamentului, unde au dat fiecărui grup parlamentar un memoriu cu solicitările lor. După aproximativ 30 de minute aceştia şi-au încheiat protestul.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Alma Mater au anunţat că de delimitează de această acţiune de protest, considerând că are "o tentă politică".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii afiliaţi la Federaţia Spiru Haret au protestat la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii afiliaţi la Federaţia Spiru Haret au protestat la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Confuzie totala trimis de
(17 mar 2008, 11:28:58
A nu se confunda,, Spiru Haret" acesta cu ,,Spiru Haret" Suceava al lui Cernica! Cernica e la FSLI. Si ei au dat cu stangul in dreptul; n-au semnat Pactul pt. educatie la timp iar acum se delimiteaza de unii si de altii - parsivi ca-ntotdeauna. Acu stau la cotitura - ar fi dorit sa n-o comita si sa se dea cu FEN-ul.Bravo dl. Croitoru - au analizat situatia, au luat o hotarare si au semnat. Este prima strategie pe termen lung.Tov. Izvoranu sa se duca la pensie; are 3 ani de cand tot ia prelungire - ultima data de la Adomnitei; serviciu contra serviciu! Mare sindicalist- mare caracter! Si cel mai mare vanzator.........dupa Cornea bineinteles!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în sos de mărar 4 porţii – 40 minute 4 bucăţi file de crap2 lămâi250g smântână sau iaurt gras2 leg. mărar2 căţei de usturoi1-2 linguri ulei de măsline100ml ulei pentru prăjit± sare, piper Fileurile de crap se... Citeşte