Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex, în grevă japoneză, astăzi

Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex organizează, astăzi, o grevă japoneză de două ore, cerând elaborarea urgentă a unei hotărârii de Guvern privind avansarea funcţionarilor publici, a legii salarizării unitare a bugetarilor şi negocierea grilelor de salarizare.

Consiliul Unional al Alianţei Sed Lex - din care fac parte sindicalişti din administraţia publică locală, finanţe, muncă şi protecţie socială, statistică - a hotărât începerea acţiunilor de protest la nivel naţional, cerând Guvernului elaborarea de urgenţă a hotărârii privind avansarea funcţionarilor publici şi a personalului contractual, "având în vedere că Executivul este într-o întârziere de zece luni", declara, ieri, preşedintele Sed Lex, Vasile Marica.

Sindicaliştii solicită, de asemenea, elaborarea legii salarizării funcţionarilor publici şi a personalului contractual. "Numai o creştere salarială de 20 la sută poate permite elaborarea noii legi pe principii noi şi o ierarhizare corectă a funcţiei publice", preciza Marica.

O altă cerere a sindicaliştilor se referă la negocierea grilelor de salarizare, astfel încât să fie redus decalajul dintre maximele şi minimele salariale în sistem.

Potrivit liderului sindical, astăzi, între orele 8.30 şi 10.30 toţi membrii de sindicat vor purta o banderolă albă pe braţ, urmând să înceapă discuţiile cu celelalte sindicate din structurile bugetare (învăţământ, sănătate) pentru a organiza împreună acţiuni de protest.

Marica spunea că dacă nu vor fi găsite soluţii de rezolvare a cererilor, sindicaliştii ar putea declanşa acţiuni de protest mai ample care pot duce la perturbarea activităţii de relaţii cu publicul a instituţiilor statului.

Şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunţa, la începutul lunii februarie, că va organiza în 25 şi 28 februarie o grevă japoneză şi o grevă de avertisment de două ore şi va strânge semnături pentru greva generală, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de creşterile salariale propuse de Executiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex, în grevă japoneză, astăzi.
 Vizualizări articol: 388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex, în grevă japoneză, astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte