Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lege nouă pentru protecţia animalelor

Deputaţii au adoptat, luni, cu 216 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, modificările aduse legii pentru protecţia animalelor, iniţiate de senatorul conservator Marius Marinescu, lege premergătoare înfiinţării Poliţiei animalelor.
"După 18 ani, avem o lege bună pentru protecţia animalelor, o lege eficientă. Prin această lege dorim să sancţionăm dur actele de cruzime şi de maltratare a animalelor cu amendă penală sau cu închisoare, iar, pe altă parte, dorim să eliminăm cauzele care au dus la atrocităţi, să schimbăm mentalitatea oamenilor. Copiii să iubească animalele, iar adulţii să le respecte", a spus iniţiatorul acestei legi, senatorul Marius Marinescu.

Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare s-au exprimat în favoarea acestei legi.

Conform noii legi, care modifică Legea 205/2004, constituie infracţiune deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice, cu excepţia grădinilor zoologice, folosirea animalelor pentru cerşetorie, omorârea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale, maltratarea şi schingiuirea acestora, despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni, precum şi intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative.

Modificările adoptate ieri de deputaţi creează cadrul legal pentru protecţia animalelor, urmând ca, pe viitor, să fie iniţiată o lege pentru înfiinţarea poliţiei veterinare.

Actul normativ prevede pedepse care pot merge până la amenzi penale de 2.000 lei sau închisoare de până la un an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lege nouă pentru protecţia animalelor.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lege nouă pentru protecţia animalelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MASURI trimis de
(18 dec 2007, 12:16:45
Ce masuri se vor lua pentru cei care aduna caini la blocuri ??? De latratul lor nu te poti odihni noaptea, plus mizeria ce o fac la scarile blocurilor .

ASA ESTE LA NOI LA CAMPULUNG.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte