Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lider romi:

Toate guvernele UE să se implice în problema romilor

Preşedintele Alianţei Civice a Romilor din România (ACRR), Costel Bercuş, spune că problemele romilor vor putea fi rezolvate doar printr-o iniţiativă care să implice toate guvernele ţărilor din Uniunea Europeană.

Prezent la lansarea raportului "Decade Watch", care evaluează progresele făcute de nouă ţări din estul Europei în privinţa drepturilor romilor, Bercuş a declarat că multe dintre ţările din Uniunea Europeană nu şi-au luat un angajament pe termen lung pentru a rezolva problemele comunităţii rome.

Potrivit lui Bercuş, raportul "Decade Watch" a monitorizat progresele făcute de nouă ţări est-europene cuprinse în proiectul "Deceniul de Incluziune a Romilor 2005-2015".

"Ceea ce încercăm noi să punem în evidenţă sunt progresele făcute de guvernele care s-au asociat acestei iniţiative. Din păcate, statele occidentale nu şi-au luat un angajament, o iniţiativă pe termen lung. Există intenţii, şi asta ne bucură, la nivelul Parlamentului European şi la nivelul Comisiei Europene asupra necesităţii promovării unui program european de incluziune a romilor, un plan de acţiune care să asigure coordonarea eforturilor guvernamentale la nivelul întregii Uniuni Europene", a afirmat Bercuş.

Conform sursei citate, această iniţiativă va fi lansată anul viitor.

"Sper că anul 2008 va aduce o voinţă politică mult mai mare decât anul acesta şi anii trecuţi. Noi sperăm ca cei din Comisia Europeană, respectiv preşedintele comisiei, cât şi forţele politice din Parlamentul European să înainteze o astfel de iniţiativă şi din 2008 să începem să trecem la acţiuni", a declarat Bercuş.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate guvernele UE să se implice în problema romilor.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate guvernele UE să se implice în problema romilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rromii trimis de
(15 dec 2007, 11:42:43
Sa nu asteptam ca strainii sa ne rezolve problema Rromilor romani. Cum ei vor rezolva aceasta problema s-a putut vedea recent in Italia. Guvernul roman sa inceteze sa paseze obligatiile lui altora si sa mai spere ca totul se va rezolva de la sine. Altfel orice brunet roman (sunt destui si fara rromi) va fi ciomagit pe strazile UE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte