Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sondaj

Românii vor să le spună romilor "ţigani"

Majoritatea românilor consideră că e corect ca pentru persoane de etnie romă să fie folosit termenul "ţigan" şi cred că există o confuzie între denumirile "rom" şi "român", declarându-se îngrijoraţi de situaţia muncitorilor din Italia şi anunţând că nu pleacă în această ţară în următoarele şase luni.

Concluzia rezultă dintr-un sondaj naţional realizat în luna noiembrie de Gallup Organization România pentru Agenţia de Strategii Guvernamentale, pe un eşantion de 1.177 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populaţia adultă a României, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de încredere de 95%.

Rude în Italia.

O treime dintre persoanele intervievate au rude sau prieteni care lucrează în Italia şi mai mult de jumătate au luat legătura cu aceştia după evenimentele recente înregistrate pe teritoriul italian.

Pe baza informaţiilor obţinute de la aceştia, 44% dintre persoanele cu rude sau prieteni în Italia consideră că evenimentele au fost prezentate în România mai dramatic decât este realitatea, în timp ce 21% consideră că situaţia a fost prezentată mai atenuat.

Modul de prezentare a evenimentelor din Italia este apreciat ca obiectiv de doar 23% dintre respondenţi.

Mai mult de jumătate dintre români sunt îngrijoraţi de situaţia muncitorilor din Italia, iar aproape toţi (91% dintre intervievaţi) declară că nu intenţionează să plece la muncă în Italia în următoarele şase luni.

Confuzie.

Decizia autorităţilor ungare de a deschide piaţa forţei de muncă pentru cetăţeni români este apreciată de majoritatea respondenţilor, dar nici în această ţară, ca de altfel în nici un stat membru UE, nu intenţionează aproape nimeni să plece pentru a munci.

Trei sferturi dintre români consideră că străinii fac confuzie între denumirile de "rom" şi "român", iar 52% dintre persoanele intervievate cred că este corect ca pentru etnia romă să fie folosit termenul de "ţigan", în timp ce 34% dintre respondenţi consideră că nu este corectă utilizarea acestui termen.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii vor să le spună romilor "ţigani".
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii vor să le spună romilor "ţigani"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte