Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2012 - Anul XVII, nr. 252 (5157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

China cenzurează ancheta New York Times privind averea premierului Wen Jiabao

China a cenzurat, vineri, ancheta efectuată de New York Times potrivit căreia familia premierului Wen Jiabao deţine în prezent o avere colosală de cel puţin 2,7 miliarde de dolari, relatează AFP.

Pe principalul serviciu de microblogguri al ţării, Sina Weibo, autorităţile blochează orice căutare care include cuvintele cheie "Wen Jiabao" sau "New York Times". Site-ul cotidianului american este, de asemenea, inaccesibil, având în vedere dezvăluirile susceptibile să pună în dificultate Partidul Comunist Chinez.

"Astfel de articole defăimează China şi se supun unor concepţii învechite", a reacţionat vineri un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Hong Lei.

În această anchetă, publicată joi, cotidianul aminteşte că mama lui Wen era o simplă învăţătoare în nordul Chinei, iar tatăl lui a crescut porci în timpul campaniei maoiste de muncă forţată la ţară.

În prezent în vârstă de 90 de ani, Yang Zhiyun, mama premierului, "nu numai că a ieşit din sărăcie, ci a devenit în mod incontestabil bogată", scrie New York Times, care citează în special o investiţie, în urmă cu cinci ani, a lui Yang într-o companie chineză de servicii financiare, în valoare de 120 de milioane de dolari.

"În numeroase cazuri, numele rudelor (lui Wen Jaibao) se ascund în spatele mai multor paravane şi vectori de investiţii care implică prieteni, colegi de muncă şi asociaţi", explică publicaţia.

Familia şefului Guvernului deţine interese diverse în bănci, bijuterii, staţiuni turistice, companii de telecomunicaţii şi proiecte de infrastructură, recurgând uneori la entităţi offshore, adaugă cotidianul.
În multe dintre aceste investiţii, unele dintre puternicele companii de stat chineze joacă un rol preponderent. Deciziile lor depind adeseori de agenţii guvernamentale supervizate de Wen Jiabao.
Fratele lui mai mic, care deţine o companie de tratare a deşeurilor, a beneficiat de peste 30 de milioane de dolari din contracte atribuite de stat, potrivit cotidianului american.
Soţia lui Wen, Zhang Beili, supranumită "regina diamantelor" de New York Times, a făcut avere din pietrele preţioase, un sector reglementat strict de stat. Ascensiunea lui Zhang a cunoscut o accelerare după ce soţul ei a atins culmile cele mai înalte ale puterii.
În ceea ce priveşte singurul fiu al cuplului, Wen Yunsong, acesta a cunoscut un succes fulminant revânzând compania de tehnologie a familiei unui magnat din Hong Kong, apoi înfiinţând o companie de investiţii devenită una dintre cele mai importante din China. Printre asociaţii lui figurează Guvernul din Singapore.

În iunie, agenţia financiară Bloomberg a publicat o anchetă, cenzurată imediat în China, cu privire la bunurile familiei vicepreşedintelui Xi Jinping, viitorul preşedinte chinez care urmează să preia, luna viitoare, conducerea Partidului Comunist. Potrivit acestor dezvăluiri, rudele lui Xi deţin o avere cumulată de câteva sute de milioane de dolari.
Cea mai mare parte a populaţiei chineze este convinsă că nomenclatura comunistă a regimului beneficiază de o viaţă plină de privilegii, într-un climat de impunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului China cenzurează ancheta New York Times privind averea premierului Wen Jiabao.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
China cenzurează ancheta New York Times privind averea premierului Wen Jiabao0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei