Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2012 - Anul XVII, nr. 237 (5142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unei adolescente i-a fost scos stomacul, după ce a băut un cocktail cu azot, la majorat

Unei adolescente din Marea Britanie i-a fost scos stomacul perforat după ce, la sărbătorirea majoratului, aceasta a băut un cocteil pe bază de azot lichid şi şampanie, numit "Pornstar Martini", relatează independent.co.uk.

Gaby Scanlon îşi serba majoratul cu prietenii într-un bar din Lancaster, numit Oscar's, care i-a servit băutura respectivă.

La scurt timp după ce a băut acest cocteil, fata a avut dureri mari de stomac şi a fost dusă de urgenţă la spital, având şi probleme respiratorii.

Doctorii de la Spitalul Royal Lancaster i-au făcut în regim de urgenţă operaţia de gastrectomie totală, pentru a-i salva viaţa. Starea pacientei este în continuare gravă, dar stabilă, a comunicat Poliţia.

Reprezentanţii localului în care fata a băut cocteil cu azot a emis un comunicat în care spun că sunt "foarte îngrijoraţi" pentru starea ei, fiind alături de ea şi de familie.

Poliţia a anunţat totodată că barul nu mai comercializează nici o băutură cu azot în urma acestui incident.

"Ancheta este deocamdată în faza iniţială şi chestionăm în continuare martorii pentru a avea toate faptele", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Azotul lichid a devenit o substanţă întrebuinţată adesea pentru congelarea instantă a mâncării şi băuturii, metoda fiind popularizată de maestrul bucătar Heston Blumenthal în apariţii televizate.

Deşi substanţa este folosită în mod obişnuit pentru a răcirea paharelor şi congelarea unor ingrediente, prin vaporii săi cu o putere impresionată, ea poate cauza însă arsuri reci severe la nivelul gurii şi gâtului.

Dacă este ingerat, azotul lichid poate fierbe în stomac, eliberând cantităţi mari de vapori care pot cauza perforări grave ale stomacului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unei adolescente i-a fost scos stomacul, după ce a băut un cocktail cu azot, la majorat.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unei adolescente i-a fost scos stomacul, după ce a băut un cocktail cu azot, la majorat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei