Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Franţa: Descoperire macabră după misterioasa dispariţie a unei familii

Misterioasa dispariţie a unei familii numeroase a dus, joi, la o descoperire macabră: corpurile mamei şi a celor patru copii, îngropate în grădina casei lor din Nantes (vestul Franţei), în condiţiile în care se credea că erau plecaţi în străinătate, informează AFP.

Din data de 4 aprilie, nu au mai dat niciun semn de viaţă: tatăl Xavier (50 de ani), manager la o mică societate din Pornic, mama Agnes (49 de ani), supraveghetoare la o şcoală catolică, şi cei patru copii ai lor, Thomas şi Arthur, studenţi de 21 şi 18 ani, Anne, de 16 ani şi Benoit de 13 ani.

Poliţia a fost sesizată despre "dispariţia îngrijorătoare" a acestei familii aparent fără probleme, care locuia într-o micuţă casă burgheză de pe un bulevard animat din centrul oraşului.

Totul a ieşit la iveală joi, odată cu descoperirea "unui rest dintr-un picior" pe terasa din grădină. În acea zi, alte descoperiri macabre au fost date publicităţii: trei corpuri au fost găsite, apoi un al patrulea şi un al cincilea, toate în aceeaşi groapă din grădină, potrivit procurorului din Nantes, Xavier Ronsin. Este vorba de corpurile mamei şi ale celor patru copii, "probabil ucise de o armă de foc", potrivit sursei citate.

Tatăl, Xavier Dupont de Ligonnes, al cărui corp nu a fost găsit este "căutat în mod activ", a anunţat seara trecută o sursă apropiată anchetei.

Rezultatele autopsiilor, care au permis anchetatorilor să identifice formal victimele şi să confirme cauza deceselor, au fost anunţate vineri. Ancheta a dus "spre sechestrare şi asasinat".

Nicio urmă de luptă sau de violenţă nu a fost constatată în casă, potrivit procurorului. Totul conduce spre faptul că familia şi-a pregătit o plecare, aparent spre Australia.

Pe cutia de scrisori a casei care era închisă era un mic carton alb care indica: "Curier returnat expeditorului. Mulţumesc". În interior, toate dulapurile erau goale, potrivit procurorului. Contractul de închiriere a casei a fost reziliat, în conformitate cu informaţiile obţinute la faţa locului.

Cu 12 zile în urmă, şcoala privată catolică de la Parverie Sacre Coeur, unde învăţau cei doi copii mai mici, a primit o scrisoare conform căreia "ca urmare a unei mutări profesionale urgenţă" toată familia îl va însoţi pe tată în Australia.

"Această scrisoare era însoţită de un cec pentru plata întregului an şcolar", a declarat, pentru AFP, directorul şcolii, Olivier Bouissou, care a precizat că a primit acest mesaj după patru sau cinci zile în care copii lipsiseră de la şcoală.

Înainte de dispariţie, familia a lăsat nişte mesaje "delirante şi contradictorii", potrivit procurorului, după cum spun unii apropiaţi "domnul a explicat că este agent secret şi că pleacă în cadrul unui program de protecţie a martorilor".

Cu toate acestea, potrivit anchetatorilor, familia este descrisă ca "o una care nu a vorbit niciodată despre ea". "Aceştia nu au fost oameni care să se facă remarcaţi" spune un vecin, agent imobiliar, Yann Le Polles. Familia a locuit anterior într-o suburbie din Paris foarte şic, la Versailles, apoi la Var (în sud), înainte de a ajunge în Pornic (pe coasta atlantică), apoi în Nantes.

Tatăl era comerciant şi se ocupa de spaţii publicitare, potrivit unei surse apropiate anchetei. Mama preda catehismul. "Am văzut-o pe mamă, pe Agnes, în eparhie, a fost foarte bine văzută", spune vecinul de peste drum, Florent Chotard.

Un alt vecin, Fabrice, spune că l-a văzut pe tată, cu 15 zile în urmă, îmbrăcat în pantaloni scurţi, punând "saci mari în maşina sa". Şi pe mamă a văzut-o pentru ultima oară, duminică, 3 aprilie. "Câteva zile mai târziu, cei doi labradori au lătrat o noapte întreagă şi după nu s-a mai întâmplat nimic".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franţa: Descoperire macabră după misterioasa dispariţie a unei familii.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Franţa: Descoperire macabră după misterioasa dispariţie a unei familii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei