Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tony Blair crede că Muammar Kadhafi nu trebuie subestimat

Fostul premier britanic Tony Blair a avertizat că Muammar Kadhafi, contestat de un val de proteste în ţara sa, ştie foarte bine să se agaţe de putere şi a respins ideea că liderul libian "delirează", relatează AFP.

"În mod evident nu este cazul", a explicat Blair în cadrul emisiunii "State of the Union" de la postul de televiziune CNN. "Unii asigură că (Kadhafi) delirează. Dar deţine puterea de 40 de ani, totuşi", a declarat el.

Coaliţia condusă de Washington, Paris şi Londra a început o ofensivă în Libia la 19 martie, după ce a primit acordul Naţiunilor Unite, susţinând rebelii care luptă împotriva regimului lui Muammar Kadhafi.

Conflictul libian, a susţinut Tony Blair, "nu se poate încheia decât cu un proces de tranziţie concertat în Libia (...). Statu-quoul nu este o opţiune".

"Cred că unele persoane (din anturajul lui Kadhafi) îi spun: «ascultaţi, singura ieşire rezonabilă este să punem în aplicare un proces de tranziţie concertat»", a apreciat Blair.

Fostul premier britanic este trimisul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu care reuneşte Statele Unite, Rusia, ONU şi UE.

Potrivit lui, revoltele din lumea arabă complică procesul de pace între Israel şi palestinieni. Israelul avea o relaţie stabilă cu Egiptul guvernat de preşedintele Hosni Mubarak, care a demisionat în februarie.

"Iar acum, situaţia este imprevizibilă", a explicat Tony Blair pentru CNN. "Trebuie să înţelegem că singura soluţie este să acceptăm că ne îndreptăm spre un stat palestinian viabil, guvernat corect şi solid. Este cea mai bună garanţie pentru securitatea Israelului", a adăugat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tony Blair crede că Muammar Kadhafi nu trebuie subestimat.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tony Blair crede că Muammar Kadhafi nu trebuie subestimat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei