Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2011 - Anul XVI, nr. 78 (4676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barack Obama consideră că arderea Coranului este un act "de extremă intoleranţă"

Preşedintele american, Barack Obama, a apreciat, sâmbătă, că arderea în public a Coranului este un act "de extremă intoleranţă şi sectarism" şi a condamnat gestul pastorului american care a declanşat atacul violent asupra sediului ONU de la Mazar-i-Sharif, relatează AFP.

Un atac asupra birourilor ONU de la Mazar-i-Sharif s-a soldat cu moartea a şapte membri ai personalului Naţiunilor Unite, printre care se numără şi un român. Alte zece persoane au murit sâmbătă, la Kandahar, în cursul unei manifestaţii de protest faţă de arderea Coranului în SUA.

"Desacralizarea oricărui text sfânt, inclusiv a Coranului, este un gest de extremă intoleranţă şi sectarism", a afirmat Obama, într-un comunicat în care aduce un omagiu victimelor violenţelor declanşate de gestul pastorului american.

"Dar şi atacarea şi uciderea unor oameni nevinovaţi, ca măsură de represalii, este revoltătoare şi reprezintă un afront la decenţa şi demnitatea umane. Nici o religie nu tolerează masacrul şi decapitarea oamenilor nevinovaţi şi nu există nici o justificare pentru un astfel de act dezonorant şi regretabil", a adăugat preşedintele american, care consideră că "angajaţii ONU şi-au pierdut viaţa încercând să ajute poporul afgan".

Atacul asupra sediului din Mazar-i-Sharif al Misiunii ONU în Afganistan (UNAMA) este cel mai grav înregistrat de la înlăturarea regimului talibanilor, la sfârşitul anului 2001, şi s-a soldat cu moartea a trei membri ai personalului ONU - un român, un suedez şi o norvegiană - şi a patru gărzi nepaleze, precum şi a cinci manifestanţi afgani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barack Obama consideră că arderea Coranului este un act "de extremă intoleranţă".
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barack Obama consideră că arderea Coranului este un act "de extremă intoleranţă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei