Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

The Economist: Încăpăţânarea lui Adrian Severin, tipică pentru politica românească

Încăpăţânarea lui Adrian Severin, care refuză să demisioneze din postul de eurodeputat în urma unui scandal de corupţie, este tipică pentru politica românească, unde presa adoră să atace politicienii corupţi, dar numai rar cu vreun rezultat, comentează joi blogul publicaţiei britanice The Economist.

"Marele subiect în România este soarta lui Adrian Severin, fost ministru de Externe şi membru al Parlamentului European. Severin este hăituit de presa de la Bucureşti pentru a demisiona din Parlamentul European, pentru că ar fi luat mită de la jurnalişti ai unui cotidian britanic care pretindeau că sunt lobby-işti. Alţi doi eurodeputaţi implicaţi în acest caz au demisionat din Parlament. Severin a fost huiduit în Parlament. Dar refuză să se clintească", scrie The Economist.

Severin a fost eurodeputat încă de când România a aderat la Uniunea Europeană, în 2007. Până săptămâna aceasta, a fost vicepreşedintele grupului socialist din PE. Dar luni, la o zi după izbucnirea scandalului, Severin a fost forţat să renunţe la această poziţie, iar Martin Schulz, liderul socialiştilor, i-a spus să demisioneze din PE imediat. În România, propriul său partid ameninţă să-l excludă dacă "nu face pasul decent".

Dar Severin spune că nu a făcut nimic "ilegal sau contrar oricărui comportament normal" şi că "avem dreptul ... să lucrăm în calitate de consultanţi politici, singura cerinţă fiind să nu dăm informaţii confidenţiale", potrivit blogului The Economist.

"O asemenea încăpăţânare este tipică în politica românească, unde presa adoră să atace politicienii corupţi, dar rar cu vreun rezultat. Demisii pentru acuzaţii de corupţie sunt practic necunoscute în România, iar scandalurile referitoare la mită sunt atât de comune că rar ajung în ştirile internaţionale", conchide publicaţia britanică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului The Economist: Încăpăţânarea lui Adrian Severin, tipică pentru politica românească.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Economist: Încăpăţânarea lui Adrian Severin, tipică pentru politica românească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei