Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şeful Statului Major al Marinei SUA minimizează costul operaţiunilor din Libia

Operaţiunile militare în Libia reprezintă doar o creştere neglijabilă a cheltuielilor Statelor Unite, în pofida prezenţei a 11 nave şi lansării a peste 100 de rachete de tip Tomahawk, a apreciat ieri amiralul Gary Roughead, şeful Statului Major al Marinei americane, citat de AFP.

"Cum forţele noastre se aflau, deja, la faţa locului, aceste cheltuieli sunt integrate. Am plătit, deja, pentru ele", a rezumat şeful Statului Major.

Numeroase nave şi avioane americane sunt în mod constant mobilizate în jurul lumii, pentru a contracara orice potenţială criză, iar costurile lor sunt cuprinse în bugetul Apărării.

Cu 11 nave, dintre care trei submarine, dar şi participarea câtorva zeci de avioane aparţinând Forţelor Aeiene şi Marinei, Statele Unite furnizează, în acest stadiu, cea mai importantă contribuţie la operaţiunile militare ale coaliţiei contra forţelor colonelului Muammar Kadhafi.

"Există, desigur, ore de zbor suplimentare, dar, spre exmplu, (avioanele de tip) Growler pe care le-am adus, zburau, oricum, deasupra Irakului, deci aceste ore de zbor urmau să fie efectuate", a explicat amiralul.

Un escadron de cinci avioane de tip EA-18G Growler, avioane de război electronice, însărcinate să atace radarele şi să bruieze comunicaţiile inamice, a fost mobilizat din Irak în Sicilia, în 48 de ore, pentru a participa la operaţiunile din Libia.

Două distrugătoare şi trei submarine americane, dar şi un submarin britanic, au lansat 162 de rachete de tip Tomahawk asupra unor ţinte libiene, începând de sâmbătă. La un cost de 650.000 de dolari fiecare, costul total depăşeşte 100 de milioane de dolari.

Dar amiralul Roughead minimizează consecinţele asupra bugetului. "Există posibilităţi importante de înlocuire din stocuri", iar bugetul Marinei cuprinde finanţare pentru înlocuirea fiecărei rachete trase, a pledat şeful Statului Major. Arsenalul american include peste 3.000 de rachete de tip Tomahawk, a adăugat el.

Dar, dacă în Libia au fost lansate doar câteva zeci de bombe, în Afganistan şi în Irak, din 2003 şi până în prezent, au fost lansate sute sau mii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Statului Major al Marinei SUA minimizează costul operaţiunilor din Libia.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful Statului Major al Marinei SUA minimizează costul operaţiunilor din Libia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei