Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un tribunal egiptean confirmă hotărârea de blocare a bunurilor lui Hosni Mubarak

 

Un tribunal penal a confirmat ieri o hotărâre de blocare a bunurilor preşedintelui egiptean îndepărtat de la putere, Hosni Mubarak, şi ale membrilor familiei sale, a anunţat agenţia oficială Mena, citată de AFP.

Luna trecută, autorităţile egiptene le-au interzis să părăsească teritoriul ţării lui Hosni Mubarak, soţiei sale, Suzanne, dar şi fiilor lor, Alaa şi Gamal, şi soţiilor acestora, iar procurorul general Abdel Maguid Mahmoud a hotărât blocarea averilor din Egipt ale acestora.

Mubarak, care a demisionat la 11 februarie sub presiunea străzii, după ce s-a aflat la conducerea ţării timp de 30 de ani, este acuzat că a adunat o avere considerabilă. Dar unul dintre consilierii săi a negat că această avere ar fi estimată la mai multe miliarde de dolari.

Însă, potrivit cotidianului guvernamental Al Ahram, familia fostului lider egiptean deţine "conturi secrete în bănci egiptene", inclusiv depozite de ordinul a 147 de milioane de dolari, pe numele soţiei sale, şi de câte 100 de milioane de dolari pe numele fiecăruia dintre fiii săi, Alaa şi Gamal, dar şi ale soţiilor acestora, Heidi Rasekh şi Khadiga al-Gammal.

Cotidianul nu a prezentat nici o estimare a averii personale a lui Hosni Mubarak.

Mai mulţi miniştri ai lui Mubarak şi oameni de afaceri apropiaţi fostei puteri au fost arestaţi, li s-a interzis să părăsească teritoriul egiptean şi le-au fost blocate averile. Unii dintre ei urmează să fie judecaţi în săptămânile viitoare, majoritatea pentru fraude şi delapidare de fonduri.

Lupta contra corupţiei este una dintre principalele doleanţe ale opozanţilor care l-au îndepărtat pe Mubarak de la putere, după 18 zile de manifestaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tribunal egiptean confirmă hotărârea de blocare a bunurilor lui Hosni Mubarak.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tribunal egiptean confirmă hotărârea de blocare a bunurilor lui Hosni Mubarak0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei