Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muammar Kadhafi ar fi făcut o propunere de a renunţa la putere, în anumite condiţii

 

Liderul libian Muammar Kadhafi ar fi prezentat o propunere Consiliului Naţional condus de rebeli, potrivit căreia el va accepta să renunţe la putere şi să părăsească Libia, cu condiţia să primească imunitate în justiţie şi o sumă mare de bani, relatează Daily Mail în ediţia electronică de luni.

Potrivit postului arab de televiziune al-Jazeera, Kadhafi ar fi propus Consiliului să accepte o perioadă de tranziţie care să îi pregătească plecarea. Dar Consiliul interimar al rebelilor, având sediul la Benghazi, în estul ţării, ar fi respins oferta, deoarece o astfel de ieşire "onorabilă" ar reprezenta o jignire la adresa victimelor lui Kadhafi.

Liderul libian l-ar fi trimis pe Jadallah Azzouz Talhi, un fost prim-ministru, să stabilească o întrevedere cu rebelii pentru a încheia un acord scris. Potrivit ofertei, Kadhafi urma să predea puterea unui comitet format de Congresul General al Poporului.

O sursă apropiată de Consiliu a afirmat că o formulă propusă ar fi fost ca Muammar Kadhafi "să predea puterea preşedintelui Parlamentului şi să părăsească ţara cu o anumită sumă de bani". "Mi s-a spus că problema banilor este un obstacol serios din punctul de vedere al Consiliului Naţional", a precizat sursa.

Însă un membru al serviciului de presă din cadrul Consiliului, Essam Gheriani, a menţionat că, "din informaţiile pe care le deţine, nu a fost înaintată Consiliului nicio astfel de ofertă". De asemenea, unul dintre oficialii forţelor rebele, Ahmed Jabreel, a declarat: "Am spus tot timpul că orice negociere trebuie să aibă loc pornind de la faptul că Kadhafi va renunţa la putere. Nu poate exista niciun compromis".

 

Regimul libian dezminte că Muammar Kadhafi ar fi propus negocieri opoziţiei

Regimul libian dezminte, oficial, o ofertă de negociere a liderului Muammar Kadhafi adresată opoziţiei, a declarat un oficial guvernamental sub acoperirea anonimatului, relatează AFP.

"Este ceva fără importanţă şi este extrem de agasant să comentezi o asemenea bagatelă", a declarat un oficial din cadrul Guvernului de la Tripoli.

La Benghazi, sediul opoziţiei, Consiliul naţional a respins, ieri, orice negocieri cu regimul lui Muammar Kadhafi, cerând ca liderul libian să părăsească ţara, promiţându-i însă că nu va demara proceduri judiciare împotriva sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muammar Kadhafi ar fi făcut o propunere de a renunţa la putere, în anumite condiţii.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muammar Kadhafi ar fi făcut o propunere de a renunţa la putere, în anumite condiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei