Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cel puţin 500.000 de persoane ar putea participa la funeraliile din Varşovia

Cel puţin 500.000 de persoane ar putea să participe sâmbătă la ceremoniile de comemorare a celor 96 de persoane ucise în accidentul aviatic din Smolensk, care vor avea loc înaintea funeraliilor soţilor Kaczynski organizate duminică în Cracovia, relatează Radio Polonia în pagina online.

Principala ceremonie va avea loc sâmbătă la prânz în piaţa Pilsudski, fiind urmată de o slujbă oficiată la Catedrala din Varşovia.

Autorităţile locale au decis ca mijloacele de transport să fie gratuite pe parcursul zilei. Numeroase străzi vor fi închise şi va fi aplicată o interdicţie de vânzare a băuturilor alcoolice.

Primarul Varşoviei, Hanna Gronkiewicz-Waltz, le-a cerut participanţilor la această ceremonie să folosească transportul public şi să îşi lase maşinile în parcările private sau acasă. Autorităţile municipale au cerut, de asemenea, marilor centre comerciale de la periferia capitalei să pună la dispoziţie spaţiile de parcare pentru ca persoanele venite să îşi poată lăsa maşinile şi să îşi continue drumul către centrul oraşului folosind transportul public.

În Cracovia, pregătirile pentru funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski şi ale soţiei sale sunt în continuă desfăşurare. Potrivit corespondentului Radio Polonia, au fost puse la dispoziţie informaţii despre desfăşurarea ceremoniei.

Astfel, după slujba oficiată sâmbătă în Varşovia, sicriele cu trupurile neînsufleţite ale cuplului prezidenţial vor fi transportate cu avionul în Cracovia unde vor fi depuse la ora locală 10.00 (11.00, ora României) la bazilica Sfânta Maria. Circa 1.000 de persoane urmează să primească permisiunea să pătrundă în biserică, dar funeraliile, care se vor desfăşura la catedrala Wawel, nu vor fi deschise publicului.

Cavoul este realizat din alabastru şi va fi plasat în vestibulul criptei unuia din cei mai mari eroi naţionali ai Poloniei, mareşalul Jozef Pilsudski.

Potrivit arhiepiscopului Cracoviei, cardinalul Dziwisz, intervievat joi de postul de ştiri TVN24, în criptă va fi plasată o placă gravată cu numele tuturor persoanelor care au murit în accidentul aviatic din Smolensk.

 

Confirmare: Funeraliile lui Lech Kaczynski vor avea loc duminică

Funeraliile preşedintelui polonez, Lech Kaczynski, şi ale soţiei sale vor avea loc la sfârşitul săptămânii, în pofida perturbării traficului aerian, care ar putea împiedica delegaţiile străine să ajungă la Cracovia, a declarat, ieri, un înalt reprezentant al Preşedinţiei poloneze, citat de AFP.

"Dorinţa familiei este ca data funeraliilor să nu fie modificată în nici o circumstanţă", a declarat directorul-adjunct al cancelariei prezidenţiale, Jacek Sasin.

"Respectul pentru defuncţi şi pentru toţi cei angajaţi în pregătiri nu va permite nici o schimbare sau modificare" a programului prevăzut, adaugă Sasin.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene poloneze LOT a declarat că "situaţia riscă să se agraveze", deoarece "norul de cenuşă trece pe deasupra Poloniei cu o viteză mai redusă decât fusese estimat iniţial".

Partea română este pregătită să participe la funeraliile fostului preşedinte al Poloniei şi nu a fost înştiinţată oficial, până în prezent, de posibilitatea ca evenimentele să fie amânate.

Preşedintele Traian Băsescu anunţa că în eventualitatea în care se vor organiza în Polonia funeralii cu participarea liderilor de state "în mod sigur" va participa la acestea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel puţin 500.000 de persoane ar putea participa la funeraliile din Varşovia.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cel puţin 500.000 de persoane ar putea participa la funeraliile din Varşovia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei