Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acord pentru facilitarea întoarcerii românilor şomeri din Spania

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) a încheiat, ieri, un acord cu Ministerul Muncii şi Imigraţiei din Spania privind facilitarea întoarcerii voluntare a lucrătorilor români din Spania, în special a şomerilor sau a celor care sunt în pericol să-şi piardă locul de muncă.

Reprezentanţii celor două state au mai semnat, ieri, şi două memorandumuri de înţelegere, între Inspecţia Muncii din România şi cea din Spania, respectiv între agenţiile de ocupare din cele două ţări.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, după semnarea acordului bilateral, că, oricum, relaţiile de colaborare cu Spania sunt "mai speciale", datorită comunităţii de români de acolo, care creează "o punte de legătură între cele două popoare".

Ministrul spaniol, Celestino Corbacho, a explicat că acordul îşi propune ca cetăţenii români din Spania să fie informaţi despre situaţia pieţei muncii din România, dar şi din Spania, astfel încât să fie uşurată mobilitatea şi şansa celor care, din cauza crizei, şi-au pierdut locul de muncă sau sunt pe cale să o facă.

"Dacă decid să se întoarcă, pot face acest lucru având parte de maximum de informaţie furnizate de cele două ministere. Am stabilit ca cele două ministere să lucreze într-o comisie mixtă pentru a exploata posibilităţile de a prezenta un program care să fie finanţat prin Fondul Social European (FSE) şi care să vină în sprijinul intenţiei celor două ministere de a aprofunda relaţiile", a declarat Corbacho.

Ministrul spaniol al Muncii a mai spus că în Spania sunt înregistraţi ca rezidenţi legali 718.000 de români, fiind prima comunitate nonspaniolă, ca număr şi ca importanţă.

Din numărul total de rezidenţi, 254.000 cotizează la sistemul de asigurări sociale.

De asemenea, cei mai mulţi români din Spania lucrează în domeniul serviciilor (43 la sută), în agricultură (24 la sută), construcţii (23 la sută), industrie (10 la sută).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord pentru facilitarea întoarcerii românilor şomeri din Spania.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acord pentru facilitarea întoarcerii românilor şomeri din Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei