Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violenţe la Chişinău:

Zeci de mii de moldoveni cer anularea alegerilor

Zeci de mii de tineri au protestat la Chişinău faţă de ceea ce consideră fraudarea alegerilor de duminică şi cer anularea acestora. Pe clădirea Preşedinţiei R. Moldova au fost arborate steagurile României şi Uniunii Europene.

Un incendiu a avut loc la clădirea Parlamentului Moldovean, care a fost ocupată de protestatari. Forţele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă şi au folosit gaze lacrimogene.

În jur de 50 de persoane au fost duse la spitalul de urgenţă. Comunicaţiile - telefonia mobilă şi internetul - au fost întrerupte parţial, în timp ce televiziunea de stat din R. Moldova difuzează programe de divertisment. Forţele de ordine au organizat baraje pentru blocarea drumurilor de acces în Chişinău.

Preşedintele Voronin a calificat drept acte de vandalism ceea ce se întâmplă la sediul Preşedinţiei şi la Parlamentul din Chişinău, precizând că nişte patrioţi nu ar face aşa ceva.

 

O femeie a murit în Parlament

O femeie a murit, din cauza intoxicării cu fum, în timpul unui incendiu din Parlamentul Republicii Moldova, a anunţat postul naţional de televiziune Moldova-1, care precizează că informaţia nu este oficială, relatează Interfax, în pagina electronică.

Postul de televiziune Moldova-1 citează o sursă din Ministerul de Interne, potrivit căreia o tânără a murit în timpul unui incendiu în clădirea Parlamentului de la Chişinău.

 

Acord între Voronin şi opoziţie, pentru renumărarea voturilor

Unul dintre liderii opoziţiei moldovene a declarat, ieri, că preşedintele Vladimir Voronin şi cele trei partide ale opoziţiei parlamentare au ajuns, ieri, la un acord privind renumărarea voturilor, informează pagina electronică a agenţiei Interfax.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal-Democratic din Moldova, Vlad Filat, care a participat la o întâlnire între Voronin şi liderii celor trei formaţiuni parlamentare de opoziţie.

 

Forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc

Forţele de ordine au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale dar nici o persoană nu a fost rănită prin folosirea acestei muniţii, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

Forţele de ordine au primit indicaţii şi echipament special pentru a interveni în forţă împotriva manifestanţilor ieri noaptea, afirmă Deutsche Welle, care citează surse neoficiale. Organizatorii protestelor au cerut părinţilor să îşi retragă copiii minori de pe stradă.

Printre alte măsuri, puterea în exerciţiu din Republica Moldova a dispus ca toate unităţile administrative să fie deconectate de la Internet. Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Deutsche Welle, întreruperea semnalului pentru Internet are ca scop oprirea accesului la "ştirile despre proteste" a funcţionarilor publici din Republica Moldova.

De asemenea, autorităţile se tem că funcţionarii ar putea ieşi în stradă alături de protestatari sau ar putea coopera cu aceştia pentru a le oferi acces în instituţiile de stat, potrivit ediţiei electronice a cotidianului Ziarul de Gardă.

Nici una dintre ediţiile electronice ale publicaţiilor din Republica Moldova nu poate fi accesată pe Internet. Reţeaua de telefonie mobilă este, de asemenea, blocată în centrul Chişinăului, protestatarii neputând comunica şi coordona acţiunile.

 

Un grup de "militanţi" este vinovat de proteste

Ambasada rusă din Republica Moldova a învinuit, într-o declaraţie oficială, un "grup de militanţi" pentru protestele de ieri, relatează agenţia Interfax, în pagina electronică.

"În dimineaţa zilei de 7 aprilie, o mulţime destul de numeroasă s-a adunat în centrul Chişinăului. Majoritatea erau tineri (...), între care a apărut în curând un grup de militanţi", afirmă ambasada în declaraţia sa, citită de purtătorul de cuvânt Aleksander Alekseienkov.

"Ei erau organizatorii, pentru că sub influenţa lor mulţimea a început să atace clădirea biroului preşedintelui şi cea a Parlamentului", continuă declaraţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de mii de moldoveni cer anularea alegerilor.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de mii de moldoveni cer anularea alegerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei