Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinţul Paul anunţă că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în judecată pe Adrian Cioroianu

Miercuri, 29 Iunie 2011 (17:33:34)

Prinţul Paul îl acuză pe Adrian Cioroianu că, în emisiuni televizate, a făcut afirmaţii prin care a sugerat că nu ar fi nepotul legitim al Regelui Carol al II - lea, aducându-i grave prejudicii, şi avertizează că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în judecată pe istoric.

Într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, Prinţul Paul declară că a luat cunoştinţă "cu indignare şi regret" de afirmaţiile lui Adrian Cioroianu la Realitatea TV şi la Realitatea FM, apreciind că acestea "conţin o serie de informaţii neadevărate" şi că aduc "grave atingeri" dreptului său la imagine şi reputaţiei sale. El invocă articolul 30 din Constituţie, referitor la libertatea de exprimare, cât şi articolul 10, alineatul 2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care prevede că "exercitarea libertăţii de exprimare comportă îndatoriri şi responsabilităţi şi poate fi supusă unor formalităţi, condiţii restrângeri sau sancţiuni prevăzute d elege, care constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru (...) protecţia reputaţiei sau a drepturilor altora".

Prinţul Paul susţine că nu este pentru prima dată când Adrian Cioroianu face astfel de afirmaţii şi spune neadevăruri în privinţa unor acte şi fapte despre care ştie exact în calitate de istoric, dar pe care le interpretează "într-un mod interesat şi foarte departe de adevăr".

În opinia sa, afirmaţiile lui Adrian Cioroianu sunt "regretabile şi inacceptabile", mai ales pentru că "sunt menite să discrediteze onoarea unui om care nu mai este printre noi".

Prinţul Paul rememorează demersurile sale juridice în vederea recunoaşterii descendenţei sale şi a tatălui său - decizia din 6 februarie 1955 a Tribunalului de la Lisabona, prin care Prinţul Carol Mircea a fost recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea, născut din căsătoria cu Ioana Maria Valentina Lambrino, recunoscută ulterior de instanţa supremă din Franţa şi recunoscută şi în România.

"Există totodată alte hotărâri în România care atestă irevocabil calitatea de succesor în linie directă cu Regele Carol al II-lea", scrie Prinţul Paul.

Totodată, el precizează că în cuprinsul certificatului de naştere al tatălui său, Carol Mircea, la rubrica "tatăl" este menţionat Regele Carol al II-lea.

"Faţă de cele expuse anterior, consider că orice referire la faptul că tatăl meu ar fin fiul ilegitim al MS Regele Carol al II-lea al României sau că subsemnatul aş fi nepotul ilegitim al MS Regele Carol al II-lea al României ne aduce grave prejudicii, îmbrăcând, totodată, caracterele unei fapte ilicite, sancţionabile potrivit legii civile române. În concluzie, vă anunţ pe această cale că îmi rezerv dreptul de a-l acţiona în judecată pe domnul Adrian Cioroianu şi toate daunele morale acordate vor fi date pentru cauze umanitare", scrie Prinţul Paul.

Istoricul Adrian Cioroianu a declarat, la Realitatea Tv, în contextul criticilor faţă de afirmaţiile dure ale şefului statului la adresa Regelui Mihai: "E cunoscut faptul că relaţia dintre preşedinte şi Casa Regală nu sunt chiar bune. Se pare că relaţia dintre preşedinte şi Paul de Lambrino este mult mai apropiată".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare", el adăugând totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul Paul anunţă că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în judecată pe Adrian Cioroianu.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Prinţul Paul anunţă că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în judecată pe Adrian Cioroianu1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei