Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS cere o anchetă la Grupul Agricol "A.Borza" Geoagiu, unde 111 elevi au fost prinşi copiind

Miercuri, 29 Iunie 2011 (14:25:24)

Ministrul Educaţiei a cerut declanşarea unei anchete la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu, de unde 111 elevi din cei 159 prezenţi în centrul de examen au fost eliminaţi, miercuri, de la proba obligatorie a profilului, pentru fraudă sau pentru tentativă de fraudă.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a cerut inspectorului general şcolar să declanşeze o anchetă pentru a se vedea cum au reuşit să copieze cei 111 elevi.

"Am cerut o anchetă ca să vedem ce s-a întâmplat acolo", a spus Funeriu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat că 111 elevi din cei 159 prezenţi în centrul de examen de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminaţi de la proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

"Nu pot să vă dau mai multe amănunte legat de acest subiect, acum încercăm şi noi să vedem ce s-a întâmplat acolo", a spus Lăutaru.

Lăutaru a adăugat că unul dintre subiecte ar fi fost rezolvat şi s-a declanşat o anchetă pentru a se afla cine a rezolvat subiectul.

Surse din cadrul ISJ Hunedoara au declarat că eliminiarea candidaţilor s-a făcut în urma unui telefon anonim în care o persoană anunţa că în şase săli de examinare unul dintre subiectele date candidaţilor a fost rezolvat.

Proba este susţinută diferenţiat, în funcţie de filieră, profil şi specializare cum sunt matematică (pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi pentru profilul militar, respectiv pedagogic - specializarea învăţători-educatoare din filiera vocaţională şi istorie (pentru profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia specializării învăţători-educatoare).

Ultima probă scrisă din această sesiune a examenului de bacalaureat - proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării se va desfăşura vineri.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

Soluţionarea acestora se va realiza în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS cere o anchetă la Grupul Agricol "A.Borza" Geoagiu, unde 111 elevi au fost prinşi copiind.
 Vizualizări articol: 357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
MECTS cere o anchetă la Grupul Agricol "A.Borza" Geoagiu, unde 111 elevi au fost prinşi copiind3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei