Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Severin are o problemă reală; dacă se vor adeveri acuzaţiile, va suferi consecinţe

Luni, 21 Martie 2011 (15:28:02)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că situaţia europarlamentarului Adrian Severin constituie "un caz serios", iar dacă acuzaţiile aduse acestuia se vor adeveri, el va suferi "consecinţele" în plan politic.

Ponta a spus că decizia lui Adrian Severin de a se autosuspenda din funcţia de vicepreşedinte şi membru al BPN al PSD este cea "corectă", în urma scandalului declanşat de articolul din "Sunday Times".

El a precizat că PSD aşteaptă rezultatul cercetării care urmează să se facă la nivelul Parlamentului European pentru a lua o decizie asupra lui Severin.

"Dacă se confirmă că domnul Severin a încălcat regulile respective, va suferi consecinţele. Dacă se va dovedi că punctul de vedere al domniei sale este corect, suspendarea încetează", a spus preşedintele PSD.

El a evitat să menţioneze care ar putea fi sancţiunea împotriva lui Severin dacă acuzaţiile "Sunday Times" se vor adeveri.

"Daţi-mi voie să văd ce spune Parlamentul European. Eu judec pe toţi cu aceeaşi măsură, nu pe prieteni într-un fel, pe neprieteni în alt fel. Situaţia există, nu poate fi negată. Ce s-a prezentat în media românească este o situaţie gravă şi atunci decizia domnului Severin de a se autosuspenda era absolut necesară", a afirmat Ponta.

El nu a răspuns întrebărilor legate de diferenţa de date dintre semnarea contractului de consultanţă menţionat de Severin şi transmiterea facturii.

"Eu sunt preşedintele PSD. Avem o problemă reală. Domnul Severin are o problemă reală, dar funcţia lui politică înseamnă o problemă pentru PSD. Am luat decizia, domnia sa este suspendat. Dacă ştiţi ce va spune Parlamentul European, voi lua astăzi şi cealaltă decizie. Dacă nu... Din punct de vedere politic, poziţia noastră este foarte clară, poziţia domnului Severin este foarte clară, a făcut ce trebuia să facă", a afirmat Ponta.

Întrebat cum îşi explică faptul că Severin l-a informat la o săptămână după ce a informat conducerea PE, Ponta a spus: "Este o problemă de integritate. (...) M-a informat atunci când l-am întrebat eu".

Preşedintele PSD a subliniat că scandalul pornit de la articolul din "Sunday Times" este unul real, care nu poate fi negat.

"Mă deranjează faptul că într-adevăr domnul Severin a ajuns în această situaţie şi putea sigur să o evite. (...) Este un caz serios, nu un simplu scandal de presă. Voi pune în aplicare decizia Parlamentului European, oricare ar fi. Dacă se stabileşte la nivelul PE că într-adevăr acuzaţiile aduse domnului Severin sunt adevărate, sunt acuzaţii grave şi atunci decizia noastră este pe măsură", a mai declarat Ponta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Severin are o problemă reală; dacă se vor adeveri acuzaţiile, va suferi consecinţe.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Severin are o problemă reală; dacă se vor adeveri acuzaţiile, va suferi consecinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei