Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Severin: Nu intenţionez să demisionez, nu se schimbă nimic

Luni, 21 Martie 2011 (15:48:09)

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, luni, contactat de MEDIAFAX după demisia şi celui de-al doilea parlamentar implicat în cazul relatat de "Sunday Times", că "nu se schimbă nimic", astfel că nu intenţionează să demisioneze.

"Nu intenţionez să demisionez. Decizia rămâne autosuspendarea (din partid - n.r.). Nu se schimbă nimic", a declarat Severin, contactat de MEDIAFAX.

Europarlamentarul sloven Zoran Thaler şi-a anunţat, luni, demisia din Parlamentul European, în urma scandalului generat de informaţiile publicate în "The Sunday Times".

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că nu va demisiona din PE, întrucât nu a comis nicio ilegalitate, iar acuzaţiile la adresa sa sunt "false".

Vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat, luni, la RFI, că "orice caz de corupţie sau semicorupţie este total inacceptabil" şi a sugerat că Adrian Severin ar trebui să demisioneze din PE.

"Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar: europarlamentarul conservator austriac a demisionat deja, deci vă daţi seama care sunt aşteptările. Ţine de domnul Severin să ia o decizie clară!", a afirmat oficialul european.

Liderul grupului socialiştilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o întâlnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin şi Zoran Thaler, în urma acuzaţiilor din "The Sunday Times", pe care le-a descris ca "extrem de grave", precizând că, dacă acestea se vor adeveri, va lua măsuri adecvate.

Parlamentul European (PE) a anunţat, duminică, deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică "The Sunday Times" împotriva a trei eurodeputaţi, între care românul Adrian Severin, relatează AFP.

Unul dintre aceştia, conservatorul austriac Ernst Strasser, a demisionat.

Ceilalţi doi eurodeputaţi vizaţi pentru că s-au declarat dispuşi "să îşi vândă serviciile" sunt un fost vicepremier român, Adrian Severin, şi un fost ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, amândoi membri ai grupului socialist-democrat al PE.

"Acuzaţiile aduse de Sunday Times sunt grave, iar Parlamentul European le tratează cu seriozitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al PE, Jaume Duch.

Preşedintele Grupului PPE din PE, Joseph Daul, a condamnat cu severitate comportamentul europarlamentarilor acuzaţi că ar fi acceptat bani în schimbul depunerii unor amendamente, cerând demisia celor doi eurodeputaţi socialişti dacă acuzaţiile la adresa lor sunt dovedite.

"Iau notă de demisia domnului Strasser care a renunţat la toate funcţiile politice. Sper ca, dacă faptele relatate se dovedesc adevărate, cei doi europarlamentari socialişti să facă acelaşi lucru fără nicio amânare", a spus Daul, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Direcţia Naţională Anticorupţie se autosesizează în cazul europdeputatului Adrian Severin, despre care presa română şi cea internaţională a consemnat eventuale fapte de corupţie în care politicianul ar fi implicat, a comunicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a cerut preşedintelui PE să ia în calcul "măsuri penale" faţă de ziariştii de la Sunday Times şi că discută cu firme de avocatură pentru deschiderea unei acţiunii de defăimare în Marea Britanie.

Trei deputaţi europeni şi foşti miniştri - un român, un sloven şi un austriac - s-au declarat dispuşi să îşi "vândă serviciile" pentru sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti de la cotidianul britanic The Sunday Times care s-au pretins a fi lobbyişti, relatează AFP.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi să plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat.

Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin: Nu intenţionez să demisionez, nu se schimbă nimic.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Severin: Nu intenţionez să demisionez, nu se schimbă nimic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei