Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL propune parlamentarilor PDL şi independenţi să semneze solicitarea de demitere a lui Csibi Barna

Luni, 21 Martie 2011 (14:24:15)

Parlamentarii USL au semnat o solicitare adresată preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, de demitere a lui Csibi Barna, pe care o vor înmâna, spre semnare, şi aleşilor PDL şi independenţilor, a anunţat, luni, liderul PSD, Victor Ponta.

Ponta a precizat că decizia luată de preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, de a-l muta pe Csibi Barna la Abrud reprezintă o provocare la adresa comunităţii locale din zonă.

Potrivit lui Ponta, Blejnar, care este "protejatul" şi "puşculiţa de bani" a lui Traian Băsescu, şi-a permis să îl mute pe Csibi Barna în inima Ardealului pentru a jigni comunitatea locală.

"Poate că omul ce mai protejat în acest moment, în afară de domna Udrea, este Blejnar, puşculiţa de bani a lui Traian Băsescu. Decizia puşculiţei lui Traian Băsescu, Sorin Blejnar, de a-l muta pe extremistul maghiar Barna Csibi, angajat al său la Administraţia Financiară, exact în mijlocul Ardealului, la Abrud, este o provocare la adresa stabilităţii locale şi un semn de dispreţ", a spus Ponta.

El a precizat că, prin acest gest, Blejnar a vurt doar să arate că, atât timp cât este protejat de Traian Băsescu şi cât obţine bani pentru şeful statului, îşi poate permite să jignească şi să provoace o comunitate locală.

"Azi vom cere semnături pentru această solicitare de sancţionare şi de concedire a lui Barna Csibi din funcţia pe care o deţine la Administraţia Financiară şi vom publica numele parlamentarilor PDL, din Ardeal în special, care se alătură demersului noastru şi al celor care, de frică sau pentru bani, sunt de acord cu acest gest de sfidare şi de provocare a comunităţii din Abrud", a spus Ponta.

Csibi Barna, care a fost detaşat de la Direcţia Finanţelor Publice Harghita la Administraţia Finanţelor Publice Abrud printr-un ordin al şefului ANAF, Sorin Blejnar, a ajuns, luni dimineaţă, în jurul orei 09.30, la sediul DGFP Alba din municipiul Alba Iulia, unde a discutat cu directorul executiv al instituţiei.

La ieşirea din biroul directorului DGFP Alba, Csibi Barna a anunţat că a hotărât să îşi ia concediu de odihnă şi nu va merge la noul loc de muncă.

El a mai declarat, că intenţionează să depună o contestaţie la decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de a-l transfera la Administraţia Finanţelor Publice Abrud. "Se pare că s-a făcut o legătură nu tocmai profesională între actul meu de liberă exprimare făcut în timpul meu liber şi această detaşare", a spus Csibi Barna, care a mers, luni dimineaţă, la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba. El a adăugat că aşteaptă decizia Comisiei de Disciplină, precizând că "detaşarea nu este o măsură disciplinară".

Întrebat dacă ar repeta gestul prin care l-a "spânzurat" simbolic pe Avram Iancu, Csibi Barna a răspuns afirmativ, menţionând că "toată lumea are dreptul la liberă exprimare în România".

Directotul DGFP Alba a spus că cererea lui Csibi Barna a fost acceptată şi conducerea instituţiei urmează să discute cu reprezentanţii ANAF situaţia angajaului.

Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, a solicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849.

El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat".

Ulterior, Csibi Barna a fost detaşat pentru şase luni de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, în Abrud, judeţul Alba, oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar Avram Iancu.

Tot luni dimineaţă, aproximativ 20 de locuitori din Abrud s-au adunat în faţa sediului Administraţiei Finanţelor Publice, nemulţumiţi de decizia de transferare a lui Csibi Barna în oraşul lor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL propune parlamentarilor PDL şi independenţi să semneze solicitarea de demitere a lui Csibi Barna.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL propune parlamentarilor PDL şi independenţi să semneze solicitarea de demitere a lui Csibi Barna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei