Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ser gratuit

Vaccinul pneumococic va fi administrat obligatoriu copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la sfârşitul acestui an, Ministerul Sănătăţii va introduce în grila de imunizări obligatorii vaccinul pneumococic. Serul se va administra gratuit, în trei doze, copiilor de două, patru şi 14 luni, cu scopul de a preveni otitele, pneumoniile, meningita pneumococică şi alte boli respiratorii de multe ori fatale pentru cei mici.

Introducerea vaccinului pneumococic în Programul naţional de imunizare fost aprobată de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, dar începerea efectivă a acţiunii de vaccinare va avea loc de-abia în ultimul trimestru al acestui an. Şi asta, deoarece în momentul de faţă nu există cei aproximativ 4,5 milioane de euro, banii necesari pentru asigurarea imunizării împotriva pneumococului a copiilor.

„După rectificarea bugetară sperăm să dăm drumul la procedurile de achiziţionare a vaccinului şi, din trimestrul IV, să începem imunizările”, a spus ministru Eugen Nicolăescu.

 

În prezent, doar 2% dintre părinţi îşi permit să cumpere vaccinul pneumococic şi să-şi imunizeze copiii

În România, în prezent, doar 2% dintre părinţi îşi permit îşi permit să cumpere vaccinul pneumococic şi să-şi imunizeze copiii împotriva bolilor pneumococice, care pot avea sechele grave asupra celor mici. Acţiunea gratuită de vaccinare va fi precedată deo campanie profesionistă de informare a părinţilor cu privire la beneficiile administrării acestui ser. Un vaccin pneumococic costă 300 de lei.

România are cea mai ridicată mortalitate infantilă dintre Statele Uniunii Europene, bolile respiratorii fiind principala cauză de decese. O mare parte dintre afecţiunile respiratorii pot fi determinate de pneumococ, aceste decese fiind considerate evitabile în ţările vest-europene. În Uniunea Europeană, 23 de state au deja un program gratuit de vaccinare a copiilor împotriva bolilor pneumococice.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat Ministerul Sănătăţii că pentru vaccinarea copiilor din judeţ împotriva bolilor pneumococice are nevoie, în fiecare trimestru, de 4.000 de doze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinul pneumococic va fi administrat obligatoriu copiilor.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinul pneumococic va fi administrat obligatoriu copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei