Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2014 - Anul XIX, nr. 259 (5768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Senatorul PSD Ovidiu Donţu: Călin Popescu Tăriceanu este garantul refacerii USL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a declarat în cursul zilei de ieri că numirea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de premier al României după ce liderul PSD, Victor Ponta, va câştiga preşedinţia ţării reprezintă garanţia refacerii USL. Ovidiu Donţu a precizat că prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu va garanta şi schimbarea până la capăt a regimului Băsescu, continuarea principiilor pe baza cărora USL a fost construită, precum şi aplicarea unei politici social-liberale aşa cum a fost votată cu majoritate absolută în anul 2012 de către români. De asemenea, Donţu a spus că în funcţia de premier, Tăriceanu va garanta şi relaxarea fiscală, dar şi realizarea unei creşteri economice, în paralel cu aplicarea măsurilor de consolidare socială.

Senatorul sucevean a adăugat că de fapt, toate cele trei opţiuni pentru funcţia de premier anunţate de Victor Ponta sunt viabile şi acceptate în momentul de faţă de coaliţia de guvernare. El a adăugat că Tăriceanu a demonstrat că este un premier eficient, cu principii solide şi experienţă, fiind un prim-ministru care nu s-a supus lui Traian Băsescu.

 „Este un lucru pozitiv că avem trei opţiuni puternice şi echilibrate pentru funcţia de premier. Iar prin comparaţie, propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier este Cătălin Predoiu, cel care a semnat ca ministru al Justiţiei în Guvernul Boc pentru tăierile de pensii şi salarii”, a spus Ovidiu Donţu.

El a făcut referire şi la Florin Georgescu, acesta fiind la rândul său nominalizat ca posibil premier. Ovidiu Donţu a arătat că Georgescu va garanta disciplina bugetară şi stabilitate pentru România, în condiţiile în care acesta este unul dintre cei mai mari specialişti din România în tot ceea ce înseamnă buget, finanţe şi bănci. De asemenea, senatorul sucevean a făcut referire şi la George Maior, cel care se regăseşte pe lista de posibili premieri, declarând că „acesta este apreciat de toată clasa politică, fiind un om care a performat în toate funcţiile pe care le-a ocupat”.

„Ocuparea funcţiei de premier de către George Maior garantează echilibru şi unanimitate în luarea deciziilor Guvernului. Iar semnalul pe care George Maior în funcţia de premier îl dă românilor este că România este o ţară sigură şi puternică, care poate oferi stabilitate şi prosperitate regională”, a mai spus Donţu.

El a precizat că Victor Ponta în funcţia de preşedinte, împreună cu oricare din cele trei nume anunţate pentru funcţia de premier, garantează că România va intra într-o etapă de solidaritate naţională, „şi că depăşeşte total dezbinarea şi scandalul perpetuu pe care preşedintele Băsescu a continuat să-l împrăştie prin regimul său în ţară”.

Pe de altă parte, Ovidiu Donţu a subliniat că susţinerea lui Laszlo Tokes pentru Klaus Iohannis, precum şi mesajul de mulţumire transmis de acesta este „o ruşine pentru toate voturile primite de candidatul ACL în Ardeal”.

„Tokes este singura voce politică din România care a anunţat că îl sprijină pe Iohannis. Îl somăm pe Klaus Iohannis să respingă mesajul de susţinere din partea extremistului Laszlo Tokes. Şi mai mult, este o ruşine pentru voturile pe care Iohannis le-a primit de la ardeleni faptul ca Iohannis a declarat că este bucuros pentru votul şi susţinerea lui Tokes”, a declarat Donţu.

Nu în ultimul rând, el a arătat că spre deosebire de Iohannis, care este susţinut doar de Tokes, pentru Victor Ponta şi-au anunţat public susţinerea Călin Popescu Tăriceanu, care a ocupat locul al treilea în primul tur, Teodor Meleşcanu, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Diaconescu. „Este cât se poate de normală susţinerea anunţată de Corneliu Vadim Tudor, în contextul în care aceasta a venit după ce Tokes a anunţat public că îl votează pe Iohannis”, a încheiat Donţu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Ovidiu Donţu: Călin Popescu Tăriceanu este garantul refacerii USL.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatorul PSD Ovidiu Donţu: Călin Popescu Tăriceanu este garantul refacerii USL5.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei