Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2011 - Anul XVI, nr. 16 (4614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere

Liberalii solicită Guvernului să scadă taxele care se regăsesc în preţul benzinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni solicită Guvernului să scadă taxele care se regăsesc în preţul benzinei. Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în comparaţie cu veniturile populaţiei din celelalte ţări ale Uniunii Europene, preţul benzinei în România este de trei-patru ori mai mare.

„Din preţul unei tone de benzină, statul român încasează cu 225% mai mult decât producătorul, iar bugetul României este în continuare deficitar. Iar acest preţ este de trei sau patru ori mai mare decât în Europa, în comparaţie cu salariile populaţiei. Din acest motiv, rugăm Guvernul ori să alinieze salariile la nivelul celor din Europa, ori să scadă din taxe. Şi asta pentru că banii pe care îi încasează statul în acest caz nu se văd nici în drumuri, şi nici în buget”, a declarat Marius Zmău.

El a arătat că, la o scurtă analiză a preţului benzinei la pompă, „constatările sunt stupefiante”. Liderul PNL Suceava a explicat că statul român încasează circa 835 de euro la o tonă de benzină vândută, în timp ce producătorului îi rămân circa 370 de euro. De asemenea, el a arătat că la o tonă de benzină, accizele încasate de stat sunt în valoare de 467 de lei. Marius Zmău a mai spus că la un calcul simplu, statul încasează aproximativ 3,5 lei la un litru de benzină vândut. „Mai avem apoi şi taxa de drum de 0,45 lei la litru, care nu ştiu unde se regăseşte, iar apoi mai avem şi acea taxă de solidaritate pentru acoperirea prejudiciului creat la Bancorex, pe care copiii mei sper că nu o să mai ajungă să o plătească”, a încheiat preşedintele PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii solicită Guvernului să scadă taxele care se regăsesc în preţul benzinei.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii solicită Guvernului să scadă taxele care se regăsesc în preţul benzinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 ian 2011, 11:12:39
Premierul J . Boc Ewing,pe vârful picioarelor
Din vârful pixului în vârful prostiei
Flutur se indignează de preţul carburanţilor
Cine e de vină pentru preţul la ţiţei ?

Faceţi ceva,OPC’ul sau Oficiul Concurenţei ! ! !
Strigă unii la alţii şi împreună la noi
E vreo criză de petrol românească ? culmea demenţei
E prin Orientul Mijlociu vreun război ?

Este evident ,, modernizarea Statului ’’
E’un rumeguş cologvial diluat cu whisky
Hai să mai stoarcem proştii ce’s la fundul sacului
Pentru a fi bine … cui , ştii ? ? ?
2.   Si totusi ... trimis de
(21 ian 2011, 11:29:56
Totusi din lipsa de informare romanii prefera sa schimbe 2-3 lei in maruntis si sa faca un asa zis protest care nu impresioneaza pe nimeni findca precum scrie si in acest articol cei ce ne fura pe fata sunt guvernanti nostri dragi prin taxele exorbitante care desi strang munti de bani din buzunarul prostilor , nu se regasesc nicaieri. Nu tin partea celor de la benzinarii ,ca daca nu era asa profitabila afacerea nu mai functionau, dar totusi ar trebui sa vedem intradevar ca la fel ca in multe alte cazuri statul ne fura pe fata ,iar noi ne complacem in situatie gandind tipic romanesc ca INCA ESTE BINE....
3.   Comentariu trimis de
(21 ian 2011, 12:40:37
Liberalii folosesc acuma lozinci sociale sa mai faca ceva puncte in sondaje. Patriciu e de acord oare sa se ieftineasca benzina? Nu i-ati cerut parearea lui de liberal? O ardeti voi cu accizele si cu statul care fura, doar din invidie ca e mai hulpav decat voi. Ia mai lasati si voi pretul jos ca vor scade si celelalte adaosuri, si daca grija voastra pentru cetateni e asa mare Tariceanu ce a facut cu rezervele de petrol din insula Serpilor? Romania este o tara producatoare si procesatoare de petrol si pretul benzinei nu ar trebui sa fluctueze in halul asta. Ati avut grija sa vindeti resursele si nu mai puteti acuma de grija poporului. Hai la culcare!
4.   Monorica liberala trimis de
(21 ian 2011, 17:13:34
Guvernul lui "Motocicleanu" a creat haos pe piata accizelor la combustibili domnule Zmau,uitasi mataluta ? Haideti sa ne amintim anul 2005 cu "Moliceanu " la timona si doua etape de cresteri de pret.Anul 2006,13,2 % cresterea pretului benzinei,etc.Asadar domnule Zmau,oare cine va asculta pe dvs in declaratii ? Familia,prietenii si unii vecini probabil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei