Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2011 - Anul XVI, nr. 16 (4614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grav

PSD acuză PD-L de explozia consumului de etnobotanice în rândul adolescenţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Milici, consideră că PD-L este direct răspunzător de explozia consumului de substanţe etnobotanice în rândul adolescenţilor şi tinerilor. Milici a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că substanţele etnobotanice au devenit o problemă naţională şi a făcut apel la parlamentarii PD-L să voteze iniţiativa legislativă a PSD, de interzicere a acestor substanţe în România. Milici a arătat că, dacă în urmă cu 10 ani, PSD a iniţiat un program social prin care copiilor li se oferă la şcoală cornuri şi lapte, iar acum şi mere, printr-un program cu finanţare europeană, acum atenţia copiilor este dirijată spre consumul de etnobotanice.

„Noi am oferit copiilor lapte, corn şi acum mere, iar PD-L, prin simpatica Elena Băsescu, le-a oferit tinerilor şi copiilor acestei ţări etnobotanice. Sunt mii de decese din cauza acestor substanţe halucinoge şi zeci de mii de familii distruse din cauza etnobotanicelor aduse de PD-L. Organizaţia Judeţeană PSD Suceava, organizaţia de tineret a PSD cere parlamentarilor PD-L ca în primele zile din februarie să fie adoptată de îndată o lege prin care substanţele etnobotanice să fie interzise în România. Nu cu ordonanţe de urgenţă care interzic vinderea la mai puţin de unul sau cinci km de şcoală, ci să nu fie permisă vânzarea prin nici o formă. Acest flagel al etnobotanicelor importate de PD-L în România trebuie stopat”, a afirmat Milici.

Vicepreşedintele PSD le-a cerut parlamentarilor PD-L să susţină „necondiţionat”, în plenul Parlamentului, propunerea legislativă a PSD, prin care substanţele etnobotanice să fie interzise definitiv în ţara noastră.

 

„Aţi auzit de etnobotanice în România până a preluat PD-L puterea?”

Milici le-a sugerat PD-L-iştilor să voteze proiectul de lege al PSD cu aceeaşi uşurinţă cu care au votat tăierea salariilor bugetarilor, pensiilor sau indemnizaţiilor de creştere a copilului.

Întrebat ce elemente de legătură există între substanţele etnobotanice şi PD-L, Milici a amintit că în campania electorală pentru alegerile europarlamentarele din 2009, Elena Băsescu a declarat că susţine legalizarea drogurilor uşoare.

„Legăturile sunt simplu de făcut. Aţi auzit de etnobotanice în România până a preluat PD-L puterea? Cât a fost PSD la guvernare aceste lucruri nu au fost negociabile, PSD a avut toleranţă zero faţă de acest aspect. Declaraţia Elenei Băsescu a fost un semnal dat de la cel mai înalt nivel şi evident că afacerea a prosperat şi în 2010 a explodat. Unde se duc profiturile de pe urma comercializării etnobotanicelor? Dacă parlamentarii PD-L nu vor vota această lege, răspunsul este clar că patronează, gestionează şi încurajează afacerea acestor substanţe. Dacă votează interzicerea totală, aşa cum propune PSD, suspiciunile care planează asupra lor vor fi spulberate”, a spus Ovidiu Milici.

El a mai menţionat că, în 2003, Guvernul Năstase a iniţiat un amplu program guvernamental anti-drog şi o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD acuză PD-L de explozia consumului de etnobotanice în rândul adolescenţilor.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD acuză PD-L de explozia consumului de etnobotanice în rândul adolescenţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 ian 2011, 11:10:55
Mi’e dor de sinceritate , de ,, rătăcirea ’’ei
De trecerea prin coarda timpului a unei idei
Nu’i poţi spune nimic ... e ,, ales ’’
Mă ascund de starea de sănătate ... în vers

Sunt brutal de sincer ( şi nu fac bine )
Mă doare adevărul ( ca şi pe tine )
Mă doare că lui Flutur ( de ex . ) nu’i ruşine
Iar tu taci (alt ex . ) deşi nu’ţi convine

Pricepi satira muşcătoare ? ok
Te ajută la ceva ? ... mai vrei ?
Mai pot spune dar ... tot latru la lună
Şi ( la o adică , la un miting ) lumea nu s’adună

Fă’ţi datoria de cetăţean,te rog
Ai obligaţia să te speli cînd ieşi din glod
Sau ... tu nu vrei să ieşi ? ... voiesc să ştiu
Când e prea târziu să’ţi spui : e prea târziu ? ? ?
2.   Si nu-i asa? trimis de
(21 ian 2011, 15:56:00
Tinerii trebuie atrasi spre viata cetatii, cum se spune, dar nu asa cu au facut-o propagandistii PDL. O mai tineti minte pe EBA care ca sa fie pe placul tinerilor, draga Doamne, a cerut legalizarea drogurilor usoare? Ea si inca niste tineri de astia care habar n-au cum se face banu' fiindca-l aduce tata din mismasuri politice, confunda tinerii din tara asta cu cei de pe Dorobanti, iar lipsa de conditii ce le creeaza regimul- stat tinerilor din tara asta, lipsa de sperante in viitorul lor, iaca a prins la multi tineri si imediat a fost exploatata aceasta oportunitate, deci in mod categoric acest fenomen este cauzat de activitatea portocaliilor de atragere sub orice forma a tineretului. La fel de adevarat este ca ceilalti nu gasesc, ori nu prea cauta, cai de atragere a tinerilor la viata colectivitatilor din care fac parte!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei