Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2014 - Anul XIX, nr. 278 (5787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Are nevoie de ajutor

La 11 ani, suferă de cancer, boală care-l ţine legat de un pat de spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este cumplit să rămâi orfan la 11 ani. Este nedrept să îţi pierzi un părinte, cel mai bun prieten, omul pe care sperai să-l ai alături în cele mai importante momente din viaţă. Dar mai cumplit este ca o boală necruţătoare, cancerul, cea care ţi-a „furat” tatăl, la doar 40 de ani, după o suferinţă de mai multe luni, să îşi facă loc în corpul tău, al orfanului, care încă îşi jeleşte tatăl. Este povestea lui Marius Damian, în vârstă de 11 ani, elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Halunga” din Hânţeşti. Este povestea nedreaptă a unui copil care se află acum pe un pat de spital, într-o clinică din Iaşi, între două şedinţe de chimioterapie, între halate albe şi analize care nu se mai termină, între durere şi disperare, între două lumi.

Diagnosticul dat de medici este tumoare malignă stadiul IV, metastază pulmonară. Tatiana Damian, mama băiatului, speră ca medicii să-i salveze singurul fiu, singura ei alinare. „A trecut de prima şedinţă de chimioterapie. Au urmat analizele, care nu au ieşit foarte bine. Va continua cu citostatice, ca mai apoi medicii să intervină chirurgical. Suportă cu greu tratamentul, dar este un luptător”, ne-a spus mama băiatului. Femeia ne-a povestit că s-a luat în calcul de către medici şi o similitudine între boala de care a murit tatăl băiatului şi boala de care suferă Marius, dar, în final, specialiştii au spus să nu există legătură între cele două diagnostice.

 

Le înţeleg durerea

Diriginta lui Marius, profesoara de biologie Elena Atomulesei, ne-a spus că elevul nu a mai fost la şcoală de la începutul acestei luni. „Marius este un copil bun, care nu ne-a făcut niciodată probleme la şcoală. Ultima notă pe care a luat-o, la biologie, a fost 9. Am văzut pe faţa lui o mică dezamăgire. Şi-ar fi dorit nota 10. Colegii sunt alături de el, de familia lui, care este una modestă şi a mai fost anul acesta greu încercată, după ce a murit tatăl lui Marius. S-au adunat câţiva bănuţi de la elevi, din mai multe clase, pe care i-am dat familiei, dar ştiţi cum este la ţară: oamenii muncesc mult, dar nu au foarte mulţi bani. Noi sperăm ca Marius să se facă bine şi se întoarcă cât mai repede la şcoală”, ne-a povestit profesoara Atomulesei.

Tatiana Damian ne-a spus că, după ce s-a îmbolnăvit fiul ei, a primit un sprijin financiar din partea primăriei din localitate, dar şi din partea preoţilor din comună. „Un mic ajutor, care înseamnă foarte mult pentru noi. Eu nu am nici un venit. Marius are pensie de urmaş, după tatăl lui, în valoare de 350 de lei, şi alocaţia de 42 de lei. Stăm împreună cu părinţii mei”, a completat Tatiana Damian, femeia care se roagă cu lacrimi ca fiul ei să mai aibă o şansă la viaţă, să redevină un copil vesel, să alerge din nou, să joace fotbal, să zâmbească din nou.

 

„Ajutaţi-l pe Marius să zâmbească”

Clubul de fotbal Rapid Suceava nu a rămas indiferent la suferinţa lui Marius Damian. Conştienţi de suportul financiar de care are nevoie, oficialii clubului au decis să doneze încasările rezultate din vânzarea biletelor de intrare la meciul de sâmbătă, cu CF Brăila, cifrate la 1.450 de lei. Alţi 1.950 de lei au fost strânşi de cei trei colegi de şcoală ai băiatului care, îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu mesajul „Ajutaţi-l pe Marius să zâmbească”, au făcut colectă de fonduri printre spectatorii dornici să doneze bani pentru cauza lui Marius.

La finalul partidei, fotbaliştii Rapidului, prin vocea ex-stelistului Daniel Bălan, au anunţat că se vor implica şi ei activ în acest caz, urmând să contribuie din salariul lor pentru ajutorarea micuţului.

Nu putem rămâne indiferenţi la drama acestui copil nevinovat. Nu putem ignora lacrimile unei văduve, disperarea cu care se luptă să-şi vadă singurul ei fiu din nou acasă, sănătos, cu zâmbetul pe buze. Cine vrea să pună umărul la însănătoşirea lui Marius poate depune bani în contul RO91BRDE240SV60195372400, deschis la BRD, sucursala Iaşi. Orice sumă, cât de mică, este bine-venită. Cei care au un cuvânt bun, o încurajare sau o recomandare pentru binele acestui copil pot să ia legătura cu Tatiana Damian, la numărul de telefon 0757 844 244.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 11 ani, suferă de cancer, boală care-l ţine legat de un pat de spital.
 Vizualizări articol: 2994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
La 11 ani, suferă de cancer, boală care-l ţine legat de un pat de spital5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei