Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2014 - Anul XIX, nr. 278 (5787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere

Zona Metropolitană Suceava a devenit mai mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, Zona Metropolitană Suceava are un nou membru. Consiliul de Administraţie al Asociaţiei de tip Zonă Metropolitană Suceava, întrunit ieri, a aprobat în unanimitate aderarea comunei Dărmăneşti la această structură administrativă, permiţându-i astfel să realizeze un proiect foarte important, care va crea noi locuri de muncă, dar va genera şi mai mulţi bani la bugetul local.

Este vorba despre înfiinţarea Punctului intermodal de transport Dărmăneşti, proiect susţinut de Consiliul Judeţean Suceava şi de Ministerul Transporturilor.

Stabilirea amplasamentului la Dărmăneşti vine ca urmare a analizei rutelor de tranzit din România, zona Suceava prezentând interes deoarece este amplasată pe Sectorul paneuropean 9 şi are un foarte bun potenţial de conectare la reţelele de transport rutier, feroviar şi aerian.

„Asteptăm să apară Ghidul solicitantului pentru fondurile europene alocate perioadei 2014 – 2020, dar sunt convins că tot mai multe programe vor condiţiona accesarea fondurilor de apartenenţa solicitanţilor la o zonă metropolitană”, a spus preşedintele Asociaţiei de tip Zonă Metropolitană Suceava, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a prezentat pe scurt Strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava pentru perioada 2014 – 2020, în cadrul căreia sunt prevăzute proiecte pentru fiecare localitate membră, dar şi pentru grupuri de localităţi, a căror valoare totală depăşeşte 652 de milioane de euro.

„Aşteptăm repartizarea fondurilor pe axe şi apariţia ghidului solicitantului, pentru a trece la treabă. În luna ianuarie voi convoca Consiliul Director al Zonei Metropolitane şi sper ca până atunci să avem noutăţile aprobate”, a adăugat Lungu.

Edilul sucevean a precizat că primul proiect care va fi realizat la nivelul Zonei Metropolitane Suceava este cel de implementare a unui sistem ecologic de transport public extins pe Zona Metropolitană Suceava şi de amenajare a unor parcuri fotovoltaice pentru asigurarea producerii de energie regenerabilă, în valoare de 38,3 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona Metropolitană Suceava a devenit mai mare.
 Vizualizări articol: 2557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Zona Metropolitană Suceava a devenit mai mare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aparent trimis de
(29 nov 2014, 01:54:44
Ce proiecte domnilor?! In Suceava nici macar nu exista canalizare in cea mai mare parte din judet. Ce proiecte ati putea face?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei