Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2014 - Anul XIX, nr. 278 (5787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaziune

Inspectorii antifraudă îi vor verifica pe comercianții suceveni dacă emit bonuri fiscale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Direcţiei Regionale de Antifraudă Fiscală vor efectua controale în tot judeţul pentru a-i verifica pe comercianţi dacă emit bonuri fiscale. Şeful Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală Suceava, Cosmin Georgescu, a precizat că în ultima perioadă tot mai mulţi suceveni au sesizat faptul că nu primesc bonuri fiscale de la comercianţi. „În ultimul timp ne-am axat pe depistarea cazurilor mari de evaziune fiscală, iar în perioada următoare, ca urmare a numeroaselor semnale potrivit cărora comercianţii nu emit bonuri fiscale, vom intensifica verificările pentru identificarea acestor cazuri”, a spus Georgescu. El a precizat că verificările vor avea loc în toate centrele comerciale din judeţ, inclusiv în Bazarul Sucevei, precum şi la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în afara acestor zone comerciale. Şeful Direcţiei Generale Antifraudă Suceava a subliniat faptul că la instituţia pe care o conduce au ajuns numeroase sesizări cu privire la neemiterea bonurilor fiscale. Cosmin Georgescu a mai declarat că inspectorii antifraudă vor verifica dacă agenţii economici au în dotare case de marcat fiscale, precum şi dacă aceştia emit bonuri fiscale clienţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii antifraudă îi vor verifica pe comercianții suceveni dacă emit bonuri fiscale.
 Vizualizări articol: 3228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Inspectorii antifraudă îi vor verifica pe comercianții suceveni dacă emit bonuri fiscale3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obisnuinta ! trimis de
(28 nov 2014, 13:11:41
La televizor Sorin Burtea premiaza pe cei care trimit bonuri fiscale. N-ar fi mai corect sa fie adoptata o lege care sa prevada clar ca gestionarul care nu elibereaza bon fiscal va fi pedepsit cu un an inchisoare cu executare si plata sumelor rezultate din evaziunea fiscala. Dupa parerea mea , nu este corect ca eu cumparatorul sa cer bon fiscal ci ar fi corect si cinstit ca vanzatorul sa elibereze fara nici o cerere . Controlul este foarte simplu , or ce inspector merge si cumpara o marfa si daca nu i sa eliberat bon aplica legea. Asta se poate in tari civilizate insa la noi e mai greu .
2.   Moderat trimis de
(28 nov 2014, 13:39:38
nu vrei tu sa o plimbi putin prin gura humorului ? asa ca fapt divers , intrebare de la mine pentru tine ! ai stat vreodata in viata ta la o tejghea sa vinzi ? ma refer sa ai 10 oameni in fata si sa fii presat de timp , gen sa uiti sa bati un bon doar pentru a servi lumea mai repede ? Dute tu in parnaie ca uiti sa emiti un bon ! evaziunea se previne prin control de fond la un interval mai scurt , nu de 4 ani ! control de fond din 2 in in 2 sau din 18 in 18 luni , atunci vezi daca bate cifra cu intrarile ! eventua controale inoportune in momentul receptionarii marfii !
2.1  RE: Moderat trimis de
(28 nov 2014, 15:07:02
Pai daca i-ti merge asa de bine si sta lumea cite 10 la coada,eu as zice sa angajezi pe cineva , si nu la negru, ,(nu de alta, dar ai putea sa servesti mai repede cei 10 clienti- bineinteles ai putea sa faci si bonuri la toti- si cine stie poate dupa aia vor sta cite 20 la coada). Mai pacalici 'stylos'....las-o mai moale... ca e mai bine
3.   Bonuri fiscale....un vis urat ptr comercianti... trimis de
(28 nov 2014, 15:18:25
La 10 min dupa ce am achitat ce am comandat,intr-un local la gara,care avea expus un afis ' daca nu primesti bonul fiscal, nu trebuie sa platesti consumatia' am zis la barmanita ca in mod normal nu ar trebui sa platesc. A facut o fata de fiara si in 20 de sec mi-a aruncat cu ura pe masa un bon fiscal. Eu inteleg comerciantii; nu au cum face bon pe bautura contrfacuta si pe tigari ucrainesti
4.   Re trimis de
(28 nov 2014, 17:21:18
Fiecare comerciant trebuie sa detina factura pe marfa si sa emita bon fiscal , asa este normal si legal iar care fraudeaza statul , la parnaie cu el , pt ca asa e normal si legal. Se lucreaza pe acest segment in parlament , cat de curand legea este pe tava si aplicata , nu doar in forma scrisa. Fentezi statul? la bulau cu tine. Fara evazionisti si fara sa va umpleti buzunarele ilicit. Nu-ti convine? la cules capsuni cu voi . Domnilor politisti , haideti prin tot judetul si in special in piete , civil si discret , apoi pe ei , mama lor de hoti. Hot este cel ce fura statul , nu o gaina
5.   Hm... trimis de
(28 nov 2014, 17:48:15
Uite un exemplu:ciobanii care vând brânză,ce bon fiscal să dea?Dar acei ce vând purcei,tărâţe,etc
Sunt ţărani care nu ştiu să scrie,nu ştiu să citească nu tocmai să dea bonuri fiscale,adică să aibă firmă pentru trei lulele,trei surcele,lame şi chiloţi de dame.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei