Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 301 (5508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a primit gratuit un teren pentru construcţia unei capele în Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat darea în folosinţă gratuită a unui teren către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în vederea construirii unei capele în Gura Humorului. Potrivit hotărârii deliberativului judeţean, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va primi un teren de 426 de metri pătraţi situat în incinta Complexului de Servicii Multifuncţionale destinate copilului aflat în dificultate din oraşul Gura Humorului.

În solicitarea adresată Consiliului Judeţean de către Arhiepiscopie se precizează că această capelă va fi destinată exclusiv „nevoilor spirituale ale copiilor ce se află în acest complex”. În cadrul Complexului de Servicii Multifuncţionale destinate copilului aflat în dificultate din oraşul Gura Humorului sunt protejaţi 129 de copii şi tineri, dintre care 44 sunt cu dizabilităţi. Copiii şi tinerii sunt în îngrijire în cadrul acestui centru până la reintegrarea lor în familiile din care provin sau în comunitate. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va folosi terenul primit de la Consiliul Judeţean  cât timp va exista noua capelă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a primit gratuit un teren pentru construcţia unei capele în Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a primit gratuit un teren pentru construcţia unei capele în Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ziua de actiune laica trimis de
(30 dec 2013, 14:49:11
Pe 29 decembrie s-au implinit150 de ani de la secularizarea averilor mănăstirești realizată de Alexandru Ioan Cuza. Asociația Secular-Umanistă din România (ASU) a organizat duminică un protest față de alocarea de către Guvern, la sfârșit de an, a sumei uriașe de 30 de milioane de lei de pentru Bisericii Ortodoxe Romane.Secularizarea averilor mănăstirești a fost, alături de reforma agrară, una dintre reformele fundamentale adoptate de Alexandru Ioan Cuza pentru modernizarea României, prin care proprietățile bisericilor și mănăstirilor închinate din țară au fost trecute în proprietatea statului. Alexandru Ioan Cuza a folosit averile manastiresti pentru intretinerea scolilor si spitalelor.pe 18 decembrie, BOR a primit in administrare printr-o ordonanta de urgenta si Complexul hotelier Bradul din Covasna.Cultele religioase trebuie sa se autofinanteze din contributiile voluntare ale credinciosilor si nu de la bugetul tarii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei