Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Partidă de vânătoare de câini şi vulpi, încheiată cu împuşcarea unui cioban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O partidă de vânătoare pentru combaterea dăunătorilor, organizată pe raza fondului forestier din satul Slatina, s-a încheiat la poliţie, cu dosare penale, după ce un cioban aflat în zonă a fost rănit de o alică. Victima avea în zonă mai mulţi câini care au fost împuşcaţi şi, rezultă din ancheta poliţiei, s-a apropiat de locul în care se trăgea. A fost momentul în care una dintre alice l-a rănit în zona pieptului.

 

Câini împuşcaţi în timp ce hăituiau o femelă de mistreţ cu pui

Partida de vânătoare a fost organizată în cursul zilei de duminică. Poliţia a fost sesizată că pe izlazul „Bidireasa”, în satul Slatina, un localnic, Vasile Z., în vârstă de 25 de ani, a fost rănit de o alică trasă de un vânătorşi a ajuns la Spitalul Municipal Fălticeni.

Din ancheta demarată de poliţie a rezultat că duminică, în baza unei autorizaţii de vânătoare colectivă, eliberată de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Pârâul Negru” din Gura Humorului, trei vânători membri ai asociaţiei s-au deplasat la Slatina pentru reducerea efectivelor de dăunători (vulpi, câini şi pisici fără stăpân).

În jurul orei 11.00, vânătorii, Gheorghe Ciurlă, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Suceava, Nicolai Prodan, în vârstă de 51 de ani, din Gura Humorului, şi Petru Ioniţă, în vârstă de 36 de ani, din Hârtop, au tras un număr de şapte focuri de armă în direcţia unui grup de 10-12 câini de talie mare, patru dintre ei fiind împuşcaţi.

La faţa locului s-a constatat că respectivii câini fugăreau o femelă de mistreţ cu pui, doi dintre pui fiind sfâşiaţi de câini. În zonă se afla şi ciobanul, acesta, de altfel, declarând ulterior că respectivii câini nu erau hoinari, ci de la stâna sa.

La spital, tânărul în vârstă de 25 de ani a fost diagnosticat cu „plagă contuză hemitorace stâng, prin împuşcătură cu alică”. Medicii i-au acordat o serie de îngrijiri medicale şi apoi l-au lăsat să plece acasă, concluzia fiind că leziunea necesită până în zece zile de îngrijiri medicale şi nu pune probleme deosebite.

 

Anchetă poliţie: Câinii erau în pădure şi nu avea jujeu pentru a nu alerga după vânat   

Fiind vorba de uz de armă, ancheta a fost preluată de poliţiştii specializaţi de la „Serviciul Arme”. Aceştia au ridicat armele pentru a le supune unei expertize. Totodată, au mai constatat că cei trei vânători au toate avizele necesare şi sunt membri ai asociaţiei de vânătoare, iar patrupedele împuşcate se aflau în zona fondului de vânătoare, departe de stână.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „în urma audierii părţilor reiese faptul că respectivii câini nu purtau jujeu (n.r. bucată de lemn atârnată la gâtul câinilor pentru a-i împiedica să alerge după vânat) şi de asemenea erau pe fondul de vânătoare, în zonă împădurită. Cele trei arme au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor”.  

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept, distrugere şi vătămare corporală din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partidă de vânătoare de câini şi vulpi, încheiată cu împuşcarea unui cioban.
 Vizualizări articol: 5801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Partidă de vânătoare de câini şi vulpi, încheiată cu împuşcarea unui cioban3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 iul 2013, 12:06:05
Fetito si sfinta natura se face o selectie naturala pentru pastrarea echilibrului biologic , aici domesticile inmultindu-se este obligat omul sa echilibreze situatia . Vinovati de fenomen se cunoaste citi sunt mai putin zic eu vinatorii . Inclusiv fundatiile de protectie a animalelor au actionat aiurea ptr. cistig propriu de imagine si finante nestabilind masuri concrete pentru stapinirea situatiei maidanezilor .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei