Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

„Bike for Maria”, concurs caritabil de ciclism, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Deschide Inima, împreună cu Salvamont Bucovina şi Natura Pro Rarău, organizează sâmbătă, 6 iulie, concursul caritabil de ciclism „Bike for Maria”, ale cărui fonduri vor fi destinate Mariei Roxana Creţu, din Capu Câmpului, în vârstă de 4 ani, diagnosticată cu epilepsie şi retard moderat. Evenimentul va avea loc în oraşul Gura Humorului şi este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-16 ani. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail deschide@deschideinima.ro,dar şi în ziua concursului, între orele 9:30 şi 10:30. Startul se va da la ora 11:00, din parcul Olga Kobylianska, vizavi de Asociaţia Umanitară FAM.

 

Traseul: Gura Humorului – Vărvata – Stanişte

Taxa de înscriere este de 30 de lei, sumă ce va fi donată în scop caritabil. Un alt scop al campaniei îl vizează responsabilizarea copiilor faţă de cazurile sociale şi încurajarea acestora pentru voluntariat. Accesul în competiţie se va face în baza declaraţiei pe propria răspundere semnată de părintele sau tutorele copilului. Copiii participanţi la categoriile 8-10 ani/11-13 ani pot fi însoţiţi de un părinte/tutore legal pe tot parcursul traseului, prioritari fiind concurenţii. Traseul parcurs de biciclişti va avea o lungime de 15 km şi va fi împărţit în trei categorii: copii 8-10 ani (5 km), 11-13 ani, 14-16 ani.

În cadrul concursului, copiii vor fi escortaţi de un echipaj de poliţie până la intrarea pe drumul forestier. Concursul se desfăşoară pe o distanţă de 15 km, pe traseul: Gura Humorului – Vărvata – Stanişte. Linia de sosire va fi la baza dealului Albu.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii surpriză, iar participanţii cu diplome şi îngheţată de la Betty Ice. La finiş va exista un punct colector destinat celor care vor să o ajute pe Maria. Sponsorii evenimentului sunt Edelweiss Shop, Atycon, Tipografia Lidana, Betty Ice, Asico Trans. Parteneri în desfăşurarea concursului: Primăria Gura Humorului, Salvamont Bucovina, Natura Pro Rarău.

 

Au nevoie de ajutor

Maria Roxana Creţu, fetiţa din Capu Câmpului, de doar 4 anişori, este diagnosticată cu epilepsie şi retard moderat în dezvoltarea psihică şi de limbaj. Nu merge la grădiniţă din cauza crizelor de epilepsie. Tratamentul cu medicamente pe care ar trebui să-l ia permanent are menirea să-i stopeze crizele de epilepsie şi stările de agitaţie. Uneori, acest tratament este întrerupt din cauza lipsei banilor. Părinţii Mariei suferă şi ei la rândul lor de disfuncţionalităţi multiple ale organismului. Andrei, tatăl fetiţei, are 31 de ani şi provine de la casa de copii din municipiul Rădăuţi. Suferă de o boală de rinichi, iar din cauza unui accident de maşină a rămas cu o tijă metalică în zona lombară. Este diagnosticat cu tulburare mixtă de personalitate.

Ana Maria, mama Mariei Roxana, are 23 de ani şi este diagnosticată cu sindrom nevrotic cenestopat, din cauza unui atac cerebral pe care l-a suferit în adolescenţă. Femeia nu ia nici un tratament din lipsa banilor. Familia Creţu trăieşte de pe o zi pe alta, într-o casă care stă să se dărâme.

Renate Luica, vicepreşedinte al Asociaţiei Deschide Inima - Învaţă să trăieşti, ne-a spus că „scopul asociaţiei este de a promova în formele cele mai potrivite şi mai eficiente, principiile morale de muncă şi viaţă şi de a naşte noi valori spirituale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bike for Maria”, concurs caritabil de ciclism, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani.
 Vizualizări articol: 1273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Bike for Maria”, concurs caritabil de ciclism, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei