Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenomen

Aproape 2.000 de suceveni au “dispărut” de la plata taxei de salubrizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se confruntă cu un “fenomen” ciudat, prin care aproape 2.000 de suceveni, care existau anul acesta pe listele de plătitori ai taxei de salubrizare, au “dispărut” în urma reactualizării bazei de date.

Dacă, în mod normal, această listă trebuie să sufere mici modificări, motivate de numărul de naşteri, decese sau de mutarea unor proprietari de locuinţe, spre surpriza autorităţilor locale, aproape 2.000 de contribuabili au fost şterşi de pe liste numai din rândul celor care locuiesc la bloc.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi, a precizat că această diferenţă enormă între listele de anul trecut şi cele predate la finele acestui an nu se explică decât prin faptul că mulţi suceveni încearcă să “fenteze” această obligaţie, deşi beneficiază de serviciile respective.

Lucian Harşovschi a declarat: “Cei de la asociaţie, ca să nu se certe cu locatarii, au preferat să îi scoată de pe liste pe cei care au cerut expres acest lucru. Sunt unii care, deşi au familii mai mari de cinci persoane, nu trec decât una-două persoane, ca să nu plătească. Nu e corect aşa. Vor să fie ridicat gunoiul, să aibă oraşul curat, să se măture străzile, să se stropească de praf, să fie îngrijite spaţiile verzi, dar nu vor să plătească patru lei pe lună pentru aşa ceva”.

De altfel, bănuielile referitoare la scăderea inexplicabilă a populaţiei plătitoare s-au confirmat în momentul în care s-a observat că la unele asociaţii există diferenţe foarte mari între numărul de persoane declarat anul trecut şi cel declarat anul acesta, chiar de e vorba de asociaţii mici.

De exemplu, la Asociaţia 38, la un număr de 578 de apartamente, diferenţele înregistrate în minus sunt de peste 200 de persoane, în vreme ce la Asociaţiile 50 şi Măgura, la un număr de aproximativ 750 de apartamente, au “dispărut” de pe liste peste 300 de persoane.

La Asociaţia nr. 14 au fost de asemenea raportate în minus peste 300 de persoane, pentru ca apoi, în urma unor verificări declanşate la solicitarea primăriei, să fie dată o nouă listă, în care diferenţa de locatari este de numai vreo 15 persoane.

Singura categorie la care s-a înregistrat o creştere a numărului de persoane ce vor plăti taxa de salubrizare este cea a persoanelor care locuiesc la casă, unde, de la 13.650 de persoane, s-a ajuns la 13.904 persoane, numărul caselor crescând de asemenea, de la 4.534 la 4.788.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.000 de suceveni au “dispărut” de la plata taxei de salubrizare.
 Vizualizări articol: 2873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Aproape 2.000 de suceveni au “dispărut” de la plata taxei de salubrizare3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(10 dec 2011, 12:38:50
' ...mulţi suceveni încearcă să “fenteze” această obligaţie, deşi beneficiază de serviciile respective... '

Care beneficii stimate edil ?
Terminati cu minciunile, deoarece toata lumea vede cum arata orasul
1.1  RE: Comentariu trimis de
(10 dec 2011, 12:58:36
Incearca si ei sa fenteze obligatia de a cotribuii la PDL, la bunastarea lui Lungu si la masinile feciorilor lui Prigoana. Dar nu le merge! Ochiul vigilent al alesilor vegheaza. Ce ei cred ca se pot sustrage? Ce, nu vad ca-i frig afara si feciorul lui Lungu nu vinde bere la crasma lui? Ca-i si aia cumparata din banii de pe alocatie, ca a strans cat a fost mic.
1.2  RE: Comentariu trimis de
(10 dec 2011, 22:25:02
pleaca lumea-n Strainezia edil de cauciuc ce esti.
Am zis !
2.   Subscriu lui madeinprelipca trimis de
(10 dec 2011, 16:04:36
42 lei alocatie timp de 18-22 ani iti ajung exact pt. crasma de fite, bmw x6 sau q7 alb, etc. daca noi, prostimea, nu stim sa economisim asa ne trebuie. Si mai ales votam ca vacile. Poate ca la anul oile placide isi vor reveni dupa iernat.
3.   In campanie... trimis de
(10 dec 2011, 17:41:24
Daca Vanghelie le da alegatorilor sai mici si bere,Campania electorala portocalie va fi la Suceava cu clatite si bere Guiness expirata(sau poate nu)!
4.   Nu mai are rosalul bani sa duca gunoiul la Botosan trimis de
(11 dec 2011, 09:46:03
Cei sa-i faci, au plecat mujicii din betoane. Te plangi ca ramai fara cocalari? Da` ce le oferi matale la blocuri? Facturi, maidanezi, salarii si pensii taiate, pavele de 2 bani, parcuri modernizate de iti este frica sa calci pe iarba, bazar luxos si fara facturi, un Mall ce are vanzari cat un mol, sa te duci pentru orice serbare acolo, sa te bata vantu-n ☭ pe malul Sucevei si sa mai dai si bani la ofticobus. Ia spune cea ajuns Suceava dintr-un oras industrializat si dupa, poti sa te miri pe unde-ti sunt oamenii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei