Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2014 - Anul XIX, nr. 234 (5743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Uniţi, ţintim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A sosit vremea meciului cu Ungaria, iar printre tricolori şi-a făcut apariţia Sânmărtean. Precedenta selecţie fusese la acel 3-0 cu Bosnia, din Giuleşti, partidă pe care am văzut-o din tribună. Dacă vă mai amintiţi, povesteam anecdotic despre o tânără îmbrăcată într-un tricou al naţionalei cu numele lui Moţi! Şi iată-l acum şi pe Moţi la naţională... Atunci pleca Răzvan Lucescu şi venea Piţurcă, acum pleacă Piţurcă şi, dacă ar fi să interpretăm semnele, te pomeneşti că o să fie chemat înapoi juniorul! Deci mai bine să nu le interpretăm. Revenind la Sânmărtean, simpla lui selecţionare nu înseamnă deocamdată nimic. Nu cred că Piţurcă va risca să-l titularizeze cu Ungaria. Care ar fi riscul? Ca Sânmărtean să ia meciul pe cont propriu şi să-şi surclaseze adversarii. Asta l-ar arunca în ridicol pe Piţurcă, responsabil direct al irosirii celor trei ani în care mai puteam profita de talentul acestui jucător. Sânmărtean a încântat atunci, cu Bosnia, o echipă deloc oarecare. Ea a obţinut locul secund, care nu ducea direct la turneul final european, ca acum, ci la baraj. L-a pierdut, în faţa Portugaliei, dar apoi a mers direct în Brazilia. Între timp, noi reconstruiam de nu mai puteam. Şi uite că ne-am întors la un jucător trecut binişor de 30 de ani. Să fiu bine înţeles, Sânmărtean a avut şi perioade slabe, când nu merita selecţionat, dar nici boicotat permanent de încăpăţânarea proverbială a lui Piţurcă. Mă întreb ce l-o fi apucat tocmai acum, când stelistului i s-a reproşat forma ceva mai slabă. Dar încurcate sunt căile domnului Piţurcă!

Să luăm act şi de preferinţa declarată a lui Miriuţă pentru echipa Ungariei şi s-o respectăm. Până la urmă, vecinii noştri l-au preţuit mai mult ca jucător, ba chiar i-au cântat imnul. Aşa cum el n-a vrut să fie fariseu, una să spună şi alta să fumeze, să nu fim nici noi şi să recunoaştem că nu ne-ar fi deranjat dacă ar fi fost vorba de altă ţară. Dacă Moţi ar putea să mai evolueze pentru altă naţională, ni s-ar părea firesc ca el să joace pentru Bulgaria. Să nu căutăm ţinte false înaintea unui meci cu Ungaria. De fapt, să nu căutăm nicio ţintă, în afară de victorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uniţi, ţintim.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uniţi, ţintim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei