Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2012 - Anul XVII, nr. 260 (5165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Curat „El Clasico”!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alintat în fel şi chip, dar cel mai adesea cu hispano-românizatul „El Clasico de România”, meciul Steaua – Dinamo s-a dovedit profund ancorat în cuprinsul noţiunii de clasic, începând cu jocul în sine care n-a adus nimic modern (privit ca antonim pentru „clasic”), ci a fost aşteptatul tăvălug al Stelei şi replica palidă, ca vai de ea, a unui Dinamo căruia nu-i lipseşte nimic în afară de conducere, antrenor şi, desigur, fotbalişti. Faptul că a condus totuşi cu 1-0 se explică tot prin racordarea la „clasic”, de data asta a Stelei: o greşeală clasică în atac, urmată de o intercepţie şi o lansare în adâncime, o intevenţie tembelă clasică a unui fundaş, iar apoi clasica ieşire de-a droanga la marginea propriului careu a unui Tătăruşanu care în afară de uluitoarele-i reflexe de pe linia porţii nu mai are absolut nimic care să justifice faptul că în fişa postului său scrie „portar”. Au venit, în cel mai clasic stil românesc, acuzaţiile „părţii vătămate” la adresa arbitrului belgian care cică ar fi păgubit-o de vreo 2 penalty-uri. Numai că şi ceilalţi au fost la rândul lor fără două, dacă nu chiar trei. Clasică a fost şi replica lui M.M. la interviul de după: „Revendică Dinamo două penalty-uri!?Păi ce, au ajuns de două ori în careu?”. Ar mai trebui amintite, pentru ca tabloul evenimentului să fie complet, şi mardelile din stradă petrecute înainte de declanşarea bătăliei cu mingea, de pe gazon. Au fost şi ele de un clasicism perfect, incluzând tot setul de evenimente, de la aruncat cu bolovani şi lovit cu bâte, până la spart vitrine şi deteriorat autoturisme. Un singur element din tot desfăşurătorul a făcut notă discordantă, perturbând cumva tabloul clasic: numitul Dario Bonetti care i-a refuzat accesul în teren lui Danciu-gol şi posibila sa eternizare în clasicism, domnia sa ratând astfel şansa de a înscrie cel de-al 3.829-lea gol în cele 4.371 de „El Clasico de România” la care a luat parte în cei 2.326 de ani de când joacă. Ruşine, Dario Bonetti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curat „El Clasico”!.
 Vizualizări articol: 2653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curat „El Clasico”!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei