Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cu tunurile pe Ligă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Episodul doi, cel intermediar, al coliziunii Arsenal-Liverpool s-a consumat sâmbătă, cu acelaşi deznodământ ca şi precedentul: pagube colaterale! Cam asta sugerează cele două scoruri de 1-1, iar cele două părţi vor face o ultimă sforţare pentru bătălia decisivă de marţi. Care n-ar fi exclus să se termine cu acelaşi scor, caz în care învingătoarea va fi decisă nedrept de un centimetru mai la deal sau mai la vale, de o clipire neoportună a arbitrului sau de un tremur imperceptibil la executarea unei lovituri de departajare. Însă meciul de sâmbătă din Premier League a însemnat mai mult decât ascuţirea săbiilor pentru asaltul final. A consfinţit abdicarea lui Arsenal în lupta pentru titlu. Conştientă că nu trebuie să mânie zeul fotbalului, Liverpool, pentru care punctele puse în joc nu reperezentau o miză adevărată, i s-a pus practic în palmă. O mulţime de rezerve printre cormorani, ba chiar un jucător despre care mulţi (mă includ şi pe mine!), nici nu ştiam că există – francezul Damien Plessis! În mod normal, pentru oamenii de bază ai lui Wenger ar fi fost floare la ureche obţinerea celor trei puncte. Numai că şi acesta a ales să-şi menajeze niscai guri de foc, aşa că a rezultat un duel al aspiranţilor. De data asta, ca titular, danezul Bendtner a vârât mingea în aţe, dar încă o sumedenie de reuşite din astea nu vor şterge din amintirea suporterilor faza în care i-a negat golul coechipierului Fabregas. Nici măcar Bănel n-a atins asemenea culme a subtilităţii...

Aşadar, marţi, în sferturile Ligii Campionilor, Arsenal îşi va juca sezonul. Îngrijorător pentru tunari este că, nu se ştie cum, teama de decizie a arbitrilor se converteşte în avantaj pentru Liverpool. Nu mă refer aici numai la penalty-ul refuzat lui Hleb pe Emirates, dar şi la golul-fantasmă prin care s-a calificat acum trei sezoane în dauna lui Chelsea. Pentru a-şi putea juca şansele, atâtea câte sunt, tot ce poate spera Arsenal este ca de data asta omul cu fluierul să nu fie influenţat de imnul intonat pe Anfield şi s-o lase neînsoţită pe Liverpool. Oricum, nu este exclus ca victoria să fie a la Pyrrhus, pentru oricine ar obţine-o.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu tunurile pe Ligă.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu tunurile pe Ligă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei