Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 209 (5416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cultural

La Fălticeni începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi începe la Fălticeni cea de-a III- a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”. După întâlnirea  participanţilor, programată la ora 10,00, cu începere de la ora 12,00 va avea loc o conferinţă de presă şi vernisajul expoziţiei de acuarelă “Lumini şi umbre” aparţinând artistului plastic Alexandros Pintilii Karciucas.

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la ora 18,00 la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, unde va avea loc spectacolul “Fă-mi loc”, în regia lui Radu Beligan.

Cea mai îndrăgită actriţă de film, Medeea Marinescu, se întâlneşte cu cel mai “pe val” actor de teatru, Marius Manole, într-o comedie a cărei producţie este semnată de “Asociaţia INSPIRA”.

 

„Fă-mi loc!”, prima piesă prezentată în cadrul festivalului

“Fă-mi loc!” spune povestea a doi tineri ce se regăsesc în Ajunul Crăciunului în cuşeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, şarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus în faţa unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existentă. Hazardul îi aduce împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun, ceea ce va genera nenumărate “scântei”. Însă amândoi caută să înţeleagă şi să se înţeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie, şi mai mult, amândoi au nevoie de a se vindeca de singurătate.

“Fă-mi loc!” este un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existenţe dincolo de orice convenientă socială.

 

„Întâlnire de suflet” cu publicul şi participanţii la festival

După spectacol va avea loc o „Întâlnire de suflet” a celor doi actori, Medeea Marinescu şi Marius Manole, cu publicul fălticenean şi cu participanţii la festivalul de teatru.

Gala de deschidere a festivalului mai cuprinde, de la ora 22,00, un spectacol de muzică folk în care vor evolua Adi Bezna, Cosmin Vaman, Sorin Poclitaru şi Ştefania Iacob.

“Dacă Festivalul <Fălticeni Folk> l-am început cu piese de teatru, este normal ca Festivalul  de Teatru pentru Tineret <Grigore Vasiliu Birlic>să îl începem cu un spectacol de muzică folk. Festivalul nu însemnă numai teatru, ci şi poezie, cinematecă, lansări de carte, muzică folk şi operă”, ne-a declarat preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei “Fălticeni Cultural”, organizatorul festivalului.

 

Nume mari ale scenei, prezente la Fălticeni

Printre invitaţii de onoare la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” se numără Alex Şerban (strănepotul maestrului Birlic), Vladimir Găitan, Radu Gheorghe, Beatrice Rancea, Stere Gulea, Catrinel Dumitrescu, Irina Margareta Nistor, Medeea Marinescu, Marius Manole, Dan Lungu, Carmen Olaru, Mihai Pînzaru PIM (care va oferi fiecărui participant la festival câte un portret), Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Sorin Poclitaru, Adi Bezna, Cosmin Vaman, Clara Mărgineanu, Vasile Toma, Dan Clucinschi, Andrei Giurgia, Alexandra Andrei, Ştefania Iacob şi alţii.

Juriul Festivalului este format din Eusebiu Ştefănescu (preşedintele juriului), Claudia Motea, Ion Sapdaru, Gheorghe Balint şi Lorette Enache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei