Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 293 (5500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurobarometru: Românii sunt nemulţumiţi de curăţenia din gări şi din trenuri

Luni, 16 Decembrie 2013 (18:15:12)
Peste 50% dintre români şi-au exprimat nemulţumirea faţă de curăţenia din trenuri şi din gări, în timp ce 43% nu sunt satisfăcuţi de frecvenţa circulaţiei acestor mijloace de transport, arată datele unui Eurobarometru publicat luni.Studiul, care a luat în considerare opiniile a 26.000 de europeni, a fost realizat cu scopul de a analiza nivelul de satisfacţie, în rândul călătorilor din UE, cu privire la serviciile interne de transport feroviar, inclusiv trenurile propriu-zise, gările şi accesibilitatea pentru persoanele cu mobilitate redusă. Astfel, 50% dintre români s-au declarat nemulţumiţi de curăţenia din gări, în timp ce doar 29% sunt mulţumiţi. Italienii sunt cei mai nemulţumiţi europeni de calitatea curăţeniei în gări - 54%.Nici în ceea ce priveşte curăţenia din vagoane şi din WC-uri românii nu s-au arătat mulţumiţi. 53% dintre respondenţi nu sunt mulţumiţi de calitatea curăţeniei, fiind devansaţi la nivelul de insatisfacţie doar de italieni - 59%. La polul opus, se află finlandezii, irlandezii şi britanicii. Referitor la informaţiile despre mersul trenurilor, 57% dintre români sunt mulţumiţi, dar nivelul este în scădere cu 5% faţă de Eurobarometrul din 2011. Totodată, 62% susţin că sunt mulţumiţi de modul în care pot cumpăra bilete.În schimb, 43% dintre români nu sunt satisfăcuţi de frecvenţa circulaţiei trenurilor, spre deosebire de britanici - mulţumiţi în proporţie de 67% şi luxemburghezi - 75%. 41% dintre respondenţii din România sunt mulţumiţi de punctualitatea şi fiabilitatea trenurilor, în timp ce 35% au o opinie contrară. În ceea ce priveşte furnizarea informaţiilor în timpul călătoriei, în special când este vorba de întârzieri, 38% dintre români şi-au exprimat nemulţumirea, iar 36% s-au declarat satisfăcuţi. Când vine vorba însă de accesul cu biciclete în tren, 28% dintre români s-au declarat nemulţumiţi de condiţiile oferite, situându-se pe penultimul loc, după Franţa - 24% şi Germania - 20%. De asemenea, 32% dintre ei susţin că există cel puţin un motiv care îi împiedică să circule cu trenul, precum dificultatea de a ajunge la staţie, inaccesibilitatea sau lipsa de asistenţă din partea personalului.Referitor la accesibilitatea staţiilor şi a platformelor feroviare, numărul nemulţumiţilor este relativ egal cu cel al celor care nu au nimic de reproşat în acest sens: 36% faţă de 32%. În schimb, 39% reclamă modul deficient privind accesul în tren. 62% dintre respondenţii din România au precizat că au mers, cel puţin o dată, cu un tren internaţional, naţional sau regional, faţă de 67% media europeană.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurobarometru: Românii sunt nemulţumiţi de curăţenia din gări şi din trenuri.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurobarometru: Românii sunt nemulţumiţi de curăţenia din gări şi din trenuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei