Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 293 (5500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Bluful lui Miriuţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când l-am auzit pe Miriuţă cum se bate cu cărămida în piept că echipa sa va bate Steaua, aş fi vrut să dau fuga la o agenţie de pariuri şi să mizez pe victoria Stelei în handicap (adică la mai mult de un gol, pentru cei nefamiliarizaţi cu termenii pariurilor sportive). Că a fost chiar aşa ţine şi de hazard, dar succesul campioanei en titre nu poate fi pus la îndoială. Spun asta deşi consider că trebuia acordat penalty la intervenţia lui Latovlevici, una similară celor pentru care se dă foarte des fault în atac! Am mai descris aici, de-a lungul timpului, intenţia unui jucător de a bloca un adversar fără a se afla în posesia mingii. Când spre un atacant, aflat cu spatele la poartă, se îndreaptă o pasă, prima lui mişcare trebuie să fie aceea de a intra în posesia mingii, dar mulţi au tendinţa de a-şi bloca întâi adversarul, de aceea sunt penalizaţi, pe bună dreptate, cu fault în atac. Iar măsura pentru fault trebuie să fie aceeaşi în careu sau în afara lui. Cam asta a făcut şi Latovlevici, ţinta lui a fost adversarul, nu mingea. Totuşi, fără a mai despica firul în patru, trebuie spus că Steaua şi-a ridicat substanţial nivelul faţă de partida de la Galaţi, fiind atât de clar peste Ceahlăul, încât o eventuală egalare n-ar fi făcut decât să adauge mai mult suspans, fără a schimba rezultatul. În ciuda comportării dezamăgitoare din Liga Campionilor, în ciuda unor oficiali antipatici, să nu uităm că Steaua este ca şi neînvinsă pe plan intern în 2013! Da, „ca şi”, pentru că aceea victorie a Viitorului, din finalul sezonului trecut, trebuie încadrată într-o altă categorie. Nu neapărat blat clasic, poate unul condescendent. Dar în meciurile adevărate, cu miză, nimeni n-a izbutit încă s-o răpună pe Steaua în anul ce stă să se încheie. Urmează însă adevăratul test, cele două meciuri cu Astra. Pentru binele campionatului, aş prefera o împărţire a punctelor, câte două sau câte trei. Ceea ce ar însemna şi prelungirea perioadei de miere pentru Isăilă, dar şi un bun prilej pentru Petrolul de a se trage mai aproape.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bluful lui Miriuţă.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bluful lui Miriuţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei