Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Voiculescu a făcut o presiune consistentă, pe Ponta şi Antonescu, pe Legea amnistierii

Joi, 12 Decembrie 2013 (13:47:15)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu a fost o presiune mică din partea lui Dan Voiculescu pentru Legea amnistierii şi graţierii, ci o presiune consistentă, atât pe Crin Antonescu, cât şi pe Victor Ponta. Traian Băsescu a explicat la "Adevărul Live" că parlamentarii au introdus şi amnistia, pe lângă graţiere, pentru a acoperi şi viitorul. "Voiculescu este un viitor puşcăriaş. Cel puţin aşa cum arată prima instanţă, cu cinci ani. Nu a fost o presiune mică din partea lui Voiculescu pentru această lege cu amnistia şi graţierea, ci o presiune consistentă, în mod cert pe ambii lideri, şi pe Ponta, şi pe Antonescu", a spus Traian Băsescu. Preşedintele a mai spus că "probabil şi Adrian Năstase a avut contribuţia lui, pentru că Ponta trebuie să-l asculte". "Mai are Zambaccian în faţă în care, sincer, îi doresc tot binele din lume. Dar, eu nu ştiu cum se derulează dosarul. Sunt riscuri consistente pentru mulţi oameni politici, extrem de influenţi, asupra celor doi lideri", a menţionat şeful statului. Traian Băsescu a spus că, prin adoptarea legii, ar fi eliberate "circa 10.000 - 12.000 de persoane". Preşedintele a mai spus că în lege nu sunt exceptate de la amnistie şi graţiere abuzul în serviciu în formă calificată, luuarea şi darea de mită, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenţă. "Toate aceste infracţiuni duc la punerea în libertate a celor care astăzi sunt condamnaţi şi încarceraţi, ori mie mi se pare inadmisibil să faci aşa ceva. Cum îi graţiezi pe toţi politicienii, toţi cei care sunt în aceste situaţii? Care este raţiunea de a-i pune în libertate?", a spus şeful statului. El a menţionat că ar fi puşi în libertate 12.000 de infractori, cu care statul a cheltuit enorm să îi extragă din societate. "Au fost ani de anchetă, de supraveghere, Poliţie, Procuratură, judecători. Au fost ani de cheltuieli pentru fiecare dintre ei. Dintr-odată, vine o lege şi spune că îi facem liberi. Nu este o soluţie", a mai spus Băsescu. Potrivit şefului statului, în locul politicienilor care se plâng că sunt închisorile suprapopulate, ar fi spus că nu are statul bani să construiască încă două-trei penitenciare. "Faceţi puşcării private. Doi-trei oameni care au bani. Plăteşte statul pe urmă", a adăugat el.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Voiculescu a făcut o presiune consistentă, pe Ponta şi Antonescu, pe Legea amnistierii.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Voiculescu a făcut o presiune consistentă, pe Ponta şi Antonescu, pe Legea amnistierii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei