Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 245 (5452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şedinţa Comisiei pentru Roşia Montană, amânată pentru miercuri, PSD vrea finalizarea raportului

Luni, 21 Octombrie 2013 (17:44:23)

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a anunţat, luni, amânarea dezbaterilor până miercuri, el precizând că în final, comisia va da un raport de admitere sau respingere a proiectului de lege transmis de Guvern.

Potrivit acestuia, deputaţii din Comisia specială au solicitat amânarea dezbaterilor în contextul în care trebuie să participe la dezbaterea moţiunii simple depuse de PPDD, din plenul Camerei Deputaţilor.

Darius Vâlcov a declarat că membrii Comisiei lucrează pe proiectul de lege venit de la Guvern, pentru care se va da un vot de admitere sau de respingere.

"Există o propunere de respingere a legii iniţiale, dar o vom discuta la finalul activităţii comisiei", a mai spus Vâlcov, precizând că este necesară elaborarea unui raport al Comisiei, care să cuprindă anumite date şi informaţii pe care membrii le-au primit în toată această perioadă.

Preşedintele Comisiei Roşia Montană a mai declarat că, din punctul său de vedere, PSD nu are nicio problemă să se facă o altă comisie şi să se discute pe o altă lege, a minelor, aşa cum doreşte PNL, atâta timp cât există acceptul din partea celor două Camere ale Parlamentului.

"Noi trebuie să ne spunem punctul de vedere foarte clar pe acest proiect legislativ şi dacă noi îl modificăm radical, şi această modificare poate să pice, nu ne aşteptăm ca la final, cu această modificare, să avem raport de admitere. Este foarte posibil să facem aceste modificări şi colegi care iniţial au fost de acord cu unele articole dar nu au fost cde acord cu toate articolele, să respingă proiectul", a mai comentat Vâlcov.

El a mai afirmat că a cerut în şedinţa USL prelungirea termenului pentru depunerea raportului comisiei şi a anunţat că noul termen de depunere a raportului va fi discutat cel mai probabil în şedinţa Birourilor Permanente reunite de marţi.

Preşedintele Comisiei a precizat, de altfel, că a făcut cererea de prelungire cu cinci zile a mandatului încă de vineri iar acest lucru va fi stabilit în şedinţa Birourilor permanente reunite.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că optează mai degrabă pentru desfiinţarea Comsiei speciale Roşia Montană, după emiterea unui raport de respingere a proiectului de lege al Guvernului, şi înfiinţarea unui for nou, care să iniţieze un proiect de lege general.

Antonescu a fost întrebat care este poziţia PNL privind modificările propuse la proiectul de lege iniţiat de Guvern asupra exploatării de la Roşia Montană.

"Mandatul acestei Comisii speciale încredinţat de plenul Parlamentului a fost strict acela de a se pronunţa asupra proiectului de lege iniţiat de Guvern. Poziţia noastră este aceea ca raportul Comisiei pentru acest proiect de lege să fie de respingere", a declarat Antonescu.

El a precizat că la nivelul USL s-a discutat despre varianta prelungirii mandatului actualei comisii speciale, sau înfiinţarea unei noi comisii speciale, care ar urma să pregătească iniţierea unui proiect de lege general privind regimul exploatării resurselor naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţa Comisiei pentru Roşia Montană, amânată pentru miercuri, PSD vrea finalizarea raportului.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţa Comisiei pentru Roşia Montană, amânată pentru miercuri, PSD vrea finalizarea raportului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei