Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 245 (5452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Românul condamnat la moarte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un flăcău român de 21 de ani a fost găbjit cu o traistă de droguri la el, pe un aeroport din Malaysia. Pentru asta, a fost condamnat la moarte. Logic. Numai că, de când presa românească a publicat ştirea, s-a dat drumul la un bocet colectiv, cu rugăminţi pentru a-l ierta pe traficant, că-i tânăr şi n-a ştiut ce face.

Bineînţeles că ăia nu-l vor ierta. Malaysianului i se fâlfâie de un european idiot. Aşa şi trebuie. În astfel de ţări legea e aspră şi clară: dacă faci aia, primeşti pedeapsa. Numai românii s-au obişnuit să încalce legea şi apoi să se milogească pentru a fi iertaţi. Fiindcă acesta e obiceiul casei la noi. Doar aici - unde judecătorii, avocaţii şi procurorii fac trafic de justiţie falsă – e obiceiul să-ţi baţi joc de lege şi să nu dai de naiba.

Salutam acum câteva luni strângerea laţului în jurul celui mai corupt judecător din zona Moldovei. Cel care îi scapă de fiecare dată pe corduneni şi pe alţi criminali. Numai că insul n-a păţit nimic. Judecă din nou la curtea, pardon, ograda de apel, se întâlneşte iar prin parcări cu avocaţi de la care primeşte traiste cu zeci de mii de euro.

De ce n-a păţit nimic? Datorită jocurilor murdare pe care le fac serviciile secrete româneşti. Probabil că insul s-a decis să coopereze. Mai pe româneşte, să obţină informaţii de la clienţii lui criminali şi să le toarne la băieţii cu ochii albaştri ca Voroneţul.

Recunosc că uneori asemenea târguri sunt necesare. Dar eu rămân la părerea că lepădătura respectivă trebuia sacrificată. Pentru a da un exemplu altor magistraţi corupţi. Aşa însă de ce ar fi judecătorii noştri cinstiţi, când îl văd pe ăla că nu păţeşte nimic? Fiindcă, repet: insul e notoriu pentru necinstea sa. Toţi marii calificaţi în crima organizată cotizează la el.

Mai există în Moldova noastră un procuror care stopează toate dosarele în care e implicat o secătură din fruntea psd. Serviciile secrete ştiu asta, preşedintele ţării a fost şi el informat, premierul la fel. Sunt curios dacă va păţi ceva. Probabil că nu.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românul condamnat la moarte.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Românul condamnat la moarte5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei