Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 245 (5452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: Guvernul să nu-şi angajeze răspunderea pe descentralizare, propunem pact între partide

Luni, 21 Octombrie 2013 (15:06:32)

PDL cere Guvernului USL să renunţe la angajarea răspunderii pe proiectul descentralizării şi propune semnarea unui pact între toate formaţiunile politice, prin care acestea să-şi asume că nu politizează "excesiv" această temă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu.

Ea a spus că PDL se va adresa prim-ministrului în scris cu propunerea privind semnarea unui pact pe tema descentralizării în urma unui dialog real.

Săfotiu a spus că PDL propune ca Guvernul să înceapă un dialog real între partide, societate civilă şi mediul academic privind descentralizarea, deoarece până în prezent primarii de opoziţie au spus că punctele lor de vedere nu au fost luate în considerare.

"PDL propune ca Guvernul să înceapă un dialog real între partide, societate civilă şi mediul academic, aceasta pentru că noi considerăm acest proiect de lege la fel de important ca proiectul de revizuire a Constituţiei. În urma acestui dialog, PDL propune semnarea unui pact între toate partidele politice care să-şi însuşească că nimeni nu va folosi acest subiect politizându-l excesiv", a precizat Săftoiu.

Ea a arătat că în cazul în care nu se va ajunge la acest dialog şi pact în interesul României, PDL are în vedere introducerea unei moţiune simple.

"Subiectul merita o moţiune de cenzură, dar suntem realişti că chiar dacă încercăm să adunăm toate semnăturile de la opoziţie, nu reuşim să întrunim numărul necesar pentru o moţiune de cenzură", a mai explicat Săftoiu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, după şedinţa USL, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ponta a menţionat că s-a ajuns la ideea în care lucruri care ţin de ordine publică şi poliţie vor fi tratate separat de legea descentralizării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: Guvernul să nu-şi angajeze răspunderea pe descentralizare, propunem pact între partide.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL: Guvernul să nu-şi angajeze răspunderea pe descentralizare, propunem pact între partide0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei