Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: L-am sunat pe procurorul general să îi spun: Nu e bine, domnule procuror!

Joi, 3 Octombrie 2013 (14:11:04)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a avut o discuţie cu procurorul general, Tiberiu Niţu, miercuri, arătând că a acţionat la factorii de decizie să nu facă un lucru în neregulă.

Băsescu a precizat, într-o emsiune difuzată la B1 Tv, că discuţia cu procurorul general a avut loc miercuri, înainte de trimiterea prin fax sau aproape simultan cu revocarea celor doi şefi de secţie.

"Eu l-am sunat să îi spun că «nu e bine, domnul procuror general»", a spus şeful statului, menţionând că nu avea cum să nu ştie despre aceste schimbări, pentru că se aflase.

"Am acţionat la factorii de decizie să nu facă un lucru în neregulă, eu având nişte informaţii de mare agitaţie pe această temă în interiorul PSD-ului în mod deosebit şi dorinţa lor de a-i schimba. Ei au mizat până în ultima clipă că vor face schimbarea lui Papici înainte ca el să finalizeze dosarul, pentru că Dragnea tot spunea: azi n-am avut timp, dar mai vin şi peste trei săptămâni să mai citesc o declaraţie", a comentat şeful statului.

"Ei nu au ştiut, la ora la care au luat decizia, că dosarul era finalizat, închis şi pe masa Codruţei Kovesi", a continuat şeful statului.

Întrebat dacă miza acestui scandal ar fi dosarul lui Dragnea, Băsescu a răspuns: "Uitaţi-vă la reacţia de ieri a lui Dragnea, în care, în problema Roşia Montană, i-a tras una lui Ponta de nu s-a văzut. Că el va vota Roşia Montană, că el nu e doi, cam asta a fost exprimarea", a precizat preşedintele Băsescu.

Potrivit şefului statului, grav este "discursul de substituire a lui Tiberiu Niţu, pe care l-a avut premierul".

"L-a făcut în toate felurile pe Papici (..)", a continuat Traian Băsescu.

El a arătat că la DNA sunt "oameni care nu vor înghiţi la nesfârşit tipul acesta de intervenţie brutală, la comandă politică".

Şeful statului a mai spus că a avut o discuţie şi cu ministrul Justiţiei, după şedinţa CSAT de marţi.

"Alaltăieri, după CSAT, eu am vorbit cu ministrul de Justiţie, spunându-i: Omule, atenţie la nominalizări pentru DNA", a spus Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, este foarte important ca şeful DNA şi al DIICOT - care nu sunt structuri în subordinea procurorului general, ci sunt în coordonare -, "pe umerii cărora apasă o responsabilitate extraordinară în consolidarea funcţionării justiţiei şi a statului de drept, să poată să îşi propună echipa".

"Principiul este ca şeful DNA sau şeful DIICOT să propună propriii lor adjuncţi. Aşa a funcţionat relaţia cu Morar", a spus Băsescu.

În legătură cu Papici, despre care s-a spus că ar fi "procuror băsist", Traian Băsescu a arătat că nu l-a văzut niciodată pe acesta sau pe procurorul Alexandrescu.

Băsescu a mai spus că, de miercuri după-amiază, nu este deloc "bine-dispus" şi a arătat că procesele de consolidare a statului român, în mod deosebit a justiţiei, nu sunt ireversibile în România.

"Totul se poate întoarce, iar ceea ce am văzut ieri este proba că am dreptate", a adăugat Traian Băsescu, arătând că indiferent cum sunt scrise legile, sunt forţe politice care nu pot fi un garant al respectării regulii jocului", a mai spus şeful statului.

Preşedintele a mai spus că pactul de coabitare a fost făcut pentru ca "toţi liderii europeni să ştie că lovitura de stat a fost o întâmplare, din vara lui 2012 şi că liderul acestei grupări politice, care este actualul prim-ministru, ţine cont de imperativele majore, de politică externă, de consolidarea justiţiei".

"Ieri ne-a dovedit că nu dă doi bani", a continuat Băsescu. Întrebat dacă are probe privind comanda politică în privinţa schimbării celor doi şefi de secţie, Băsescu a răspuns: "Cred că am, pentru că (..) aici nu suntem în zona naivităţilor, ci a lucrurilor pe care le ştim sau nu le ştim".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: L-am sunat pe procurorul general să îi spun: Nu e bine, domnule procuror!.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: L-am sunat pe procurorul general să îi spun: Nu e bine, domnule procuror!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei