Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta către Stroe: Aţi încercat să împăcaţi capra cu varza la Codul Rutier!

Miercuri, 25 Septembrie 2013 (14:08:07)

Premierul Victor Ponta a cerut, în Guvern, ca proiectul Codului Rutier să fie dezbătut şi adoptat cât mai curând, fără a se mai încerca "să se împace capra cu varza", după ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase că tocmai acest lucru îl doriseră unele persoane în procesul de dezbatere publică.

Stroe a arătat, la începutul şedinţei de guvern, că dezbaterile la Codul Rutier au început deja la grupurile parlamentare, iar în zilele următoare vor fi discuţii cu membrii societăţii civile şi ai asociaţiilor profesionale.

"Noi, deja, în urma dezbaterilor de astăzi, am găsit o formulă, însă aici trebuie să fie limpede că nu se poate să împaci şi capra, şi varza...", a spus Stroe.

"Dumneavoastră aţi încercat", i-a replicat premierul Ponta.

"Nu, n-am încercat. Trebuie să avem o lege severă, pentru că nu ne putem juca cu viaţa oamenilor, cu oamenii care rămân schilozi pe viaţă, nu ne putem juca cu sănătatea publică. Cei care au altă dorinţă sunt liberi să nu mai circule dacă li se pare foarte aspru", a răspuns Stroe.

Dialogul celor doi a continuat, premierul subliniind că nu ştie "cine-i capra, cine-i varza", dar Codul trebuie adoptat pentru că este în interes public.

"E un proverb!", i-a replicat ministrul Stroe.

Acesta a adăugat că, săptămâna viitoare, proiectul ar putea fi finalizat şi adoptat de Guvern.

Premierul Ponta a solicita ca şi proiectele Codului Silvic şi Codului insolvenţei să fie dezbătute şi avizate cât mai curând, pentru a fi trimise Parlamentului.

"Vă rog să luăm decizii, că altfel nu putem să ne uităm la televizor, e o emisiune contra şi nu mai luăm...", a spus Ponta.

Premierul a anunţat anterior că proiectele privind Codul rutier şi Codul insolvenţei se vor mai afla încă o săptămână în dezbatere publică, pentru a fi analizate toate propunerile de modificare.

În urmă cu o săptămână, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că a "atenuat" din sancţiuni inclusiv după emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.

În aceeaşi zi, sancţiunile din noua legislaţie rutieră din proiect au fost micşorate substanţial faţă de proiectul iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta către Stroe: Aţi încercat să împăcaţi capra cu varza la Codul Rutier!.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta către Stroe: Aţi încercat să împăcaţi capra cu varza la Codul Rutier!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei