Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 183 (5390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acord de grant cu SUA, de 400.600 de dolari, pentru un studiu privind Centru de Date Integrat al MAI

Vineri, 9 August 2013 (14:07:15)

Ministerul Afacerilor Interne a semnat, vineri, un acord de grant de 400.600 de dolari cu Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA, pentru finanţarea unui studiu de fezabilitate care va evalua situaţia MAI în vederea realizării şi consolidării unui Centru de Date Integrat la nivelul instituţiei.

Acordul de grant a fost semnat de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Tohăneanu şi directorul regional al Agenţiei pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA, Carl B. Kress.

"Suma va fi folosită pentru finanţarea unui studiu de fezabilitate ce va fi derulat în vederea implementării unui proiect de anvergură, cel al realizării şi consolidării unui Centru de Date Integrat la nivelul MAI. Studiul de fezabilitate va evalua situaţia existentă la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, urmând a analiza posibilele soluţii tehnice şi a stabili resursele necesare în vederea elaborării unui proiect de integrare a centrelor de date independente, existente la acest moment în cadrul instituţiei", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu consideră că semnarea acordului reprezintă "un nou punct de reper şi o dovadă în plus a relaţiilor excelente dintre Guvernul României şi cel al Statelor Unite ale Americii".

Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA şi Secretariatul General al Guvernului au semnat anterior un acord de finanţare pentru un studiu de fezabilitate a unui proiect de gestionare a datelor având ca obiectiv implementarea soluţiilor IT&C moderne, pentru eficientizarea proceselor legislative din România.

Finanţarea va permite Secretariatului General să stabilească fezabilitatea economică, tehnică şi financiară a implementării unui sistem modern de gestionare a datelor, care să permită instituţiilor guvernamentale din România să optimizeze procesul legislativ.

Acest proiect va ajuta la perfecţionarea organizării documentaţiei şi corespondenţei legate de toate aspectele procesului legislativ, incluzând o transparenţă crescută pe întregul parcurs al acestui proces, precum şi sporirea securităţii informaţiilor şi a capacităţii de recuperare a datelor.

Implementarea programului de înfiinţare a Centrului de Date Integrat al MAI are ca scop crearea unei noi platforme IT pe care vor "migra" toate centrele de date independente existente în cadrul structurilor ministerului, aceasta urmând a găzdui totodată şi sistemele informatice critice, a precizat sursa citată.

"Platforma va furniza şi funcţionalităţi de tip «Back-up» şi «Disaster Recovery», necesare în contextul gestionării de către structurile MAI a unui volum de date semnificativ şi de o importanţă deosebită atât pentru instituţiile publice şi private, cât şi pentru cetăţeni. Operaţionalizarea Centrului de Date Integrat al MAI va creşte gradul de fiabilitate şi siguranţă a schimburilor de informaţii, realizate atât la nivel naţional, între structurile MAI, precum şi în cadrul de cooperare internaţional, prin mecanismele de securitate şi de aplicare a legii în care România este membră", se arată în comunicat.

Potrivit MAI, realizarea Centrului de Date Integrat a devenit o necesitate, în contextul dezvoltării de subsisteme IT şi de baze de date specifice din ce în ce mai complexe la nivelul tuturor structurilor ministerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord de grant cu SUA, de 400.600 de dolari, pentru un studiu privind Centru de Date Integrat al MAI.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acord de grant cu SUA, de 400.600 de dolari, pentru un studiu privind Centru de Date Integrat al MAI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei