Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Românul dat dispărut iniţial în urma atentatului de la Kabul este mort

Marţi, 2 Iulie 2013 (14:10:11)

Românul dat dispărut iniţial în urma atentatului de la Kabul este mort, anunţă MAE român.

"Referitor la situaţia celor doi cetăţeni români, victime ale atentatului care a avut loc în această dimineaţă la Kabul, Afghanistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării procedurilor specifice, misiunea diplomatică a României la Kabul a confirmat oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului", precizează un comunicat al MAE remis MEDIAFAX

Pe de altă parte, cel de-al doilea cetăţean român este rănit şi se află, în continuare, sub îngrijire medicală, starea de sănătate fiind stabilă, precizează MAE.

De asemenea, MAE a comunicat informaţiile, atât cu privire la cetăţeanul român decedat, cât şi cu privire la cel rănit, către autorităţile române competente, în vederea contactării şi informării familiilor acestora.

Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi aliate, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale, se mai arată în comunicatul MAE.

Surse oficiale precizaseră anterior pentru MAE că românii victime ale atentatului produs marţi dimineaţă la Kabul sunt angajaţi ai firmei americane de securitate DynCorp International.

Cei doi erau angajaţi ai firmei americane de securitate DynCorp International, care asigură în Afganistan servicii de securitate, de logistică, dar şi de instruire pentru forţele afgane. Cei doi cetăţeni români nu erau angajaţi ca personal combatant, ci aveau sarcini administrativ-logistice, potrivit surselor menţionate.

De asemenea, românul rănit în atentat este în stare stabilă la un spital militar american, în timp ce pentru cel de-al doilea dat dispărut sunt "şanse slabe" să mai fie în viaţă. E posibil ca acesta să fi fost lovit în plin de explozia camionului încărcat cu explozibil, ceea ce face dificilă identificarea lui, precizau, pentru MEDIAFAX, sursele oficiale.

MAE anunţase marţi dimineaţă că un român a fost rănit şi un altul este dat dispărut în urma atentatului de la Kabul.

Un atac comis marţi dimineaţa la Kabul împotriva unei companii străine de transport care colabora ISAF, forţa NATO din Afganistan, a provocat moartea a cel puţin şapte persoane, a anunţat poliţia din oraş, relatează AFP.

"Patru paznici nepalezi, unul afgan şi doi civili afgani", au fost ucişi în urma atacului, a declarat şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizând că toţi atacatorii, respectiv aproximativ trei persoane, au fost ucişi.

Poliţia, a precizat, de asemenea, că trei sau patru persoane au fost rănite.

Potrivit primelor constatări, un camion plin cu explozibil a explodat în faţa unei intrări a complexului industrial, creând un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior între gărzi şi doi sau trei kamilaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat şeful poliţiei.

Numeroase companii străine lucrează cu misiunea ISAF a NATO în Afganistan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Românul dat dispărut iniţial în urma atentatului de la Kabul este mort.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: Românul dat dispărut iniţial în urma atentatului de la Kabul este mort0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei